Ο ήρωας μου, ο Ρετ Μπάτλερ…

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

15:44:23,04/04/2019
Clark Cable as Rhett Βurtler. By Trailer screenshotLicencing information :https://web.archive.org/web/20080321033709/http://www.sabucat.com/?pg=copyright and http://www.creativeclearance.com/guidelines.html#D2 - Gone with the Wind trailer, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26491042

H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τον κινηματογραφικό ήρωά της. τoν Ρhett Butler. Φωτογραφία: By Trailer screenshotLicencing information :https://web.archive.org/web/20080321033709/http://www.sabucat.com/?pg=copyright and http://www.creativeclearance.com/guidelines.html#D2 – Gone with the Wind trailer, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26491042

Πολλές φορές έχω αισθανθεί,  όπως ο Ρετ Μπάτλερ, ο πρωταγωνιστής του « Όσα Παίρνει ο άνεμος», της αγαπημένης ταινίας μου. Αντιμέτωπος με την αδιαφορία της γυναίκας, που ήθελε όσο τίποτα, έκανε τα πάντα σε μία ταινία διάρκειας τεσσάρων ωρών, μέχρι και να παραδώσει τα όπλα, καθώς  και να χαθεί στην ομίχλη. Πολλές φορές έχω αισθανθεί να προσπαθώ σε μία μάχη,  η οποία  ξέρω πως θα είναι χαμένη, να λαχταρώ να νοιώσω την τρυφερότητα του ανθρώπου, που ήθελα όσο τίποτα στη ζωή μου.

Ο Ρετ ήταν ο ήρωας μου, ο πρωταγωνιστής με τον οποίο ταυτίστηκα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Γεμάτος πάθος για το πρόσωπο, το οποίο  θέλει, ακατάβλητη ορμή στο να διεκδικεί και εκείνο το όμορφο θράσος του ανθρώπου, που αρπάζει την άλλη και τη φιλάει ακόμα και όταν όλος ο κόσμος γύρω του,  καίγεται.

Είναι ο άνδρας εκείνος που καίγεται μέσα του,  και δε διστάζει να το παραδεχτεί, εκείνος που προσπαθεί να κερδίσει το πρόσωπο, το οποίο  θέλει με κάθε δυνατό τρόπο. Η στιγμή στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» που δακρύζει,  όταν το παιδί που περιμένει πεθαίνει και αισθάνεται πως η Σκάρλετ δεν τον αγάπησε ποτέ, έχει χαραχθεί μέσα μου,  και νομίζω και στο μυαλό του κάθε ανθρώπου που βλέπει το αγαπητό πρόσωπο δεν του δίνει την αγάπη, καθώς  και την καρδιά του.

Ο Ρετ Μπάτλερ ήταν ο άνθρωπος εκείνος που αδιαφορούσε για τη γνώμη των άλλων, δεν έδινε σημασία στη συμπεριφορά του,  ώστε να αρμόζει στην ανώτερη κοινωνική τάξη. Και όλα αυτά, σε μία εποχή που άλλοι σκότωναν,  προκειμένου να αισθανθούν λαοπρόβλητοι και να λάβουν την αναγνώριση.

Δε θα μπορούσε με τίποτα να μαντέψει πως η Σκάρλετ Ο’ Χάρα, η γυναίκα που τον απέρριπτε και τον διαβεβαίωνε πως δε θα τον αγαπήσει ποτέ, πως θα ήταν εκείνη που θα τον ήθελε περισσότερο και από τον ίδιο. Θα τον αγαπούσε,  όμως, αργά. Όταν εκείνος «δε θα της έδινε πια δεκάρα»  και θα χανόταν στην ομίχλη..

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.