«Ο Άνθρωπος Σκύλος»

16:24:54,09/14/2018
Αφίσα της παράστασης "Ο άνθρωπος Σκύλος"

Ένα έργο για την ουσιαστική πλήρωση των ανθρώπινων σχέσεων είναι ο “Άνθρωπος Σκύλος”

Η κωμωδία «Ο άνθρωπος σκύλος», με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο και σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα κάνει πρεμιέρα στις 9 το βράδυ της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο «Σοφούλη» της Καλαμαριάς.

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος βασισμένος στο έργο «Chesapeake» του Lee Blessing, που «ανεβαίνει» για λίγες παραστάσεις κατά τις Κυριακές του Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

Ο Κερ είναι ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης,  ο οποίος  κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση  από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού Γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ.

Ο Κερ  θέλει να εκδικηθεί το Γερουσιαστή κι  αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως,  το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ, ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι.

Μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον Κερ –  σκύλο και τον Γερουσιαστή. Αναπτύσσεται μια σχέση που θα αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο.  «Ο άνθρωπος σκύλος» είναι μια  έντονη και περίεργα γλυκιά σάτιρα για την τέχνη,  την πολιτική,  τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, τον συνάνθρωπο, καθώς  και τους σκύλους μας.

«Ιδανικά θα ήθελα οι πολιτικοί να ενώνουν τους ανθρώπους  για το κοινό καλό, αψηφώντας χρώμα, σεξουαλική προτίμηση, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.  Η  οικογένεια να είναι μια κοινωνία αγάπης και αλληλοσεβασμού. Η  Τέχνη να υποστηρίζει πράξεις ακτιβισμού. Ο Θεός να μην είναι «ψωμοτύρι» στην παραμικρή δυσκολία και να συζούμε με τους σκύλους μας,  δίνοντάς τους,  το προνόμιο της ελεύθερης βούλησης.

Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να διασκευάσω και να παρουσιάσω το «Chesapeake»  του Lee Blessing με τον τίτλο «Ο άνθρωπος σκύλος». Ξεκινάω από τη Θεσσαλονίκη που μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου θεατρικά βήματα.

Συνοδοιπόροι μου,  είναι  ο άξιος κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος που ερμηνεύει μοναδικά το ρόλο του Κερ και η θεατράνθρωπος Παυλίνα Χαρέλα , η  οποία αγκάλιασε «ζεστά»  τη δουλειά μας,  δίνοντάς μας,  στέγη στο φιλόξενο θέατρο «Σοφούλη».

 Σκοπός μας,  να διασκεδάσετε, να γελάσετε και να συζητήσετε τα θέματα που αγγίζει «Ο Άνθρωπος Σκύλος» με τις παρέες σας», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μάνος Τσότρας, ο οποίος διασκεύασε και απόδωσε  το κείμενο. Το ρόλο ενσαρκώνει ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος.

Τους φωτισμούς φρόντισε ο  Ανέστης Ατακτίδης. Την παραγωγή πραγματοποίησε η Καλλιτεχνική Εταιρεία.

Το έργο παρουσιάζεται στις  Κυριακές  7, 14, 21 και  28 Οκτωβρίου 2018. Το κανονικό εισιτήριο είναι στα 10 ευρώ  .Το μειωμένο εισιτήριο διαμορφώθηκε  στα 8 ευρώ  (φοιτητικό, ανέργων, Α.ΜΕ.Α και πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς  ταξί – λεωφορείο).

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για Α.ΜΕ.Α. Η παράσταση γίνεται  με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες παρέχονται και κρατήσεις πραγματοποιούνται  από την Καλλιτεχνική Εταιρεία (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2310 – 423.925 .  Στο κανονικό εισιτήριο προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του.

Πρόσβαση με τη λεωφορειακή γραμμή 5 του Ο.Α.Σ.Θ. (Από δυτικά προς ανατολικά: Στάση Βερβελίδη κι ανατολικά προς δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος).

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.