«Ο Άνθρωπος Σκύλος» συνεχίζεται και το Νοέμβριο του 2018

0
59
16:18:15,11/08/2018
O  κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος
O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος ερμηνεύει μοναδικά τον Κερ ή Λάκι

Ένα βαθύ σχόλιο επάνω στην ανθρωπιά, στην πολιτική και στην  τέχνη  πραγματοποιείται μέσα από την παράσταση «Ο Άνθρωπος Σκύλος» (κριτική του έργου εδώ), με πρωταγωνιστή τον  Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο και η οποία συνεχίζεται το  Νοέμβριο του, αλλά στις 9 το βράδυ κάθε Πέμπτης και Παρασκευής στο Θέατρο «Σοφούλη» της Καλαμαριάς. Εξαίρεση θα αποτελέσει η  Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, όποτε δε θα παιχθεί το έργο.

 Η υπόθεση εξελίσσεται ως εξής:

Ο Κερ είναι ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, ο οποίος  κινδυνεύει να χάσει τη θεαττρική επιχορήγηση από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού Γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ.

Ο Κερ για να εκδικηθεί το Γερουσιαστή, αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Το σύμπαν, όμως, έχει άλλα σχέδια για τον Κερ,  ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι.

Τότε μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον Κερ – σκύλο και το Γερουσιαστή. Πρόκειται για  μια σχέση που θα αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο

«Ο άνθρωπος σκύλος»  αποτελεί  μια έντονη και περίεργη  «γλυκιά»  σάτιρα για την τέχνη, την πολιτική,  την ομοφοβία, τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, τον συνάνθρωπο και  τους σκύλους μας.

 «Ιδανικά θα ήθελα οι πολιτικοί να ενώνουν τους ανθρώπους  για το κοινό καλό, αψηφώντας χρώμα, σεξουαλική προτίμηση, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

 Η οικογένεια να είναι μια κοινωνία αγάπης και αλληλοσεβασμού. Η  Τέχνη να υποστηρίζει πράξεις ακτιβισμού.  Ο Θεός να μην είναι «ψωμοτύρι» στην παραμικρή δυσκολία και να συζούμε με τους σκύλους μας, δίνοντάς τους , το προνόμιο της ελεύθερης βούλησης.

Αυτός είναι ο λόγος, που επέλεξα να διασκευάσω και να παρουσιάσω το « Chesapeake»  του Lee Blessing με τον τίτλο «Ο άνθρωπος σκύλος». Ξεκινάω από τη Θεσσαλονίκη που μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα θεατρικά βήματά  μου.

Συνοδοιπόροι μου, είναι  ο άξιος κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος που ερμηνεύει μοναδικά το ρόλο του Κερ και η θεατράνθρωπος Παυλίνα Χαρέλα, η οποία  αγκάλιασε ζεστά τη δουλειά μας, δίνοντάς μας,  στέγη στο φιλόξενο θέατρο Σοφούλη.

Σκοπός μας, είναι  να διασκεδάσετε, να γελάσετε και να συζητήσετε τα θέματα,  που αγγίζει «Ο Άνθρωπος Σκύλος» με τις παρέες σας», σημειώνει ο σκηνοθέτης  Μάνος Τσότρας, ο οποίος διασκεύασε και απόδωσε το κείμενο.

Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε  ο Θάνος Σταυρίδης. Τους φωτισμούς τοποθέτησε ο  Ανέστης Ατακτίδης. Στο γραφείο  Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων είναι η Κατερίνα Νικολάου. Την παραγωγή πραγματοποίησε η Καλλιτεχνική Εταιρεία. Το ρόλο ενσαρκώνει  ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται  στις 8, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου 2018 με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Γίνονται  κάθε Πέμπτη και Παρασκευή του Νοεμβρίου εκτός της  9ης Νοεμβρίου 2018).

Ισχύουν ειδικές τιμές για συλλόγους (υπεύθυνη επικοινωνίας:  Κατερίνα Νικολάου στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης  2310 –423.925)

Οι τιμές  των εισιτηρίων διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στα   10 ευρώ το κανονικό  και 8 το μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, Α.ΜΕ.Α, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς – ταξί  ή λεωφορείου).  Το Θέατρο «Σοφούλη»  διαθέτει πρόσβαση για A.ME.A. H  παράσταση πραγματοποιείται  με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Προσφέρεται έκπτωση στο κανονικό εισιτήριο με την επίδειξη του αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωσή του. Πληροφορίες παρέχονται και κρατήσεις θέσεων γίνονται από την Καλλιτεχνική Εταιρεία (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 2310 –42.39.25.

Η πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) γίνεται με το λεωφορείο αριθμός 5, ήτοι:

Από  τα Δυτικά προς  τα Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη

Από  τα Ανατολικά προς τα  Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

 Το Θέατρο «Σοφούλη» βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη ( Τ.Κ. 55131) στη  Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2310 –42.39.25).

Η ιστοσελίδα του θεάτρου λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.theatrosofouli.gr.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

thirteen − 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.