Ο αληθινός συγγραφέας

Oι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

23:33:03,05/03/2019
Γραφείο συγγραφέα-Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τον αληθινό συγγραφέα.Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Ο αληθινός συγγραφέας προσπαθεί καθημερινά για το αντικείμενο,  με το οποίο είναι παθιασμένος και αγαπάει ειλικρινά: Δε φοβάται μπροστά σε τίποτα, δεν τον  εμποδίζει κανένα εμπόδιο και απόρριψη από το να συνεχίζει να γράφει και να δημιουργεί. Ένα και μόνο πράγμα υπάρχει στο μυαλό του, κυριεύει τη σκέψη του, θερμαίνει την καρδιά του: Η αγάπη του,  για τη συγγραφή.

Ο αληθινός συγγραφέας δίνεται ολόψυχα στη συγγραφή, καταθέτει το μέσα του, δεν ντρέπεται για τα βιώματα και τις προσπάθειές του. Ακόμα και αν αγγίξει μία και μόνο ψυχή, εκείνος αισθάνεται πλήρης; γνωρίζει πως πραγματικά καλός είναι ο συγγραφέας,  ο οποίος δημιουργεί διάφορα αισθήματα στους αναγνώστες. Δε χρειάζεται όλοι να θεωρούν τέλεια αυτά που γράφεις:  Η  διχογνωμία δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Το να γράφεις είναι κατάθεση ζωής. Είναι αγώνας, καθημερινή προσπάθεια, επικοινωνία με ανθρώπους. Χρειάζεται να αγαπάς τους ανθρώπους, τη ζωή, τη γνώση, να επιθυμείς να μεταγγίζεις αυτά,  που γνωρίζεις και στους αναγνώστες. Γεννάς μέσα από το μυαλό σου, έργα και σκέψεις, πραγματοποιώντας έναν δύσκολο τοκετό,  έτσι όπως τα εκφράζεις στα γραπτά σου.

Ο αληθινός συγγραφέας πάντοτε θα γράφει. Τίποτα και κανένας δε θα τον εμποδίσει, γιατί η συγγραφή είναι για εκείνον το αίμα στις φλέβες του, η πνοή του, ταξιδεύει μέσα σε όλα του,  τα κύτταρα. Είναι πάθος μεγάλο η συγγραφή, θαυμασμό μόνο θα  πρέπει να σου γεννάει ένας άνθρωπος, ο οποίος καταβάλλει τόσο μεγάλη πνευματική προσπάθεια.

Το να γράφεις δεν είναι τρόπος ζωής. Είναι η ίδια η ζωή…

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.