Νίκος Παπάζογλου – Νέα Ιστοσελίδα – Μια ζωή στην ηθοποιία

22:00:02,02/09/2019
Νικόλαος Παπαζογλου- ηθιοποιός

Ο ηθοποιός και καθηγητής Ορθοφωνίας Νίκος Παπάζογλου

Τη δραματική τέχνη( ηθοποιία),το τραγούδι και τη θεραπευτική ορθοφωνία με υψηλά στάνταρτ υπηρετεί ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Νίκος Παπάζογλου, ο οποίος ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο διαδίκτυο δημιούργησε τη νέα προσωπική επαγγελματική ιστοσελίδα, που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.nicholaspapazoglou.gr/.

Η ιστοσελίδα καλωσορίζει τον κάθε επισκέπτη με τη φωτογραφία του ηθοποιού, ενώ εμπεριέχει το βιογραφικό του καλλιτέχνη, πληροφορίες για τη θεραπευτική ορθοφωνία, το φωτογραφικό αρχείο των παραστάσεων που έχει λάβει μέρος ο ίδιος και την ενότητα της επικοινωνίας μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης του παγκόσμιου ιστού μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο φιλόξενος διαδικτυακός ιστότοπος είναι δίγλωσσος (Ελληνικά-  Αγγλικά).

Νικόλαος Παπάζογλου - Το Πείραμα- Φωτογραφία: Ι.U.D Photography

Σκηνή από το έργο «Το Πείραμα» του Edward Albert , που «ανέβηκε» την περίοδο 2015 – 2016 σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Μαγκάκη, στο «Θέατρο Fleming» της Θεσσαλονίκης.Φωτογραφία: Ι.U.D Photography

Ο Νίκος Παπάζογλου δημιουργεί από το 2016 έως και σήμερα ως ηθοποιός – καθηγητής Ορθοφωνίας στο «Θέατρο Fleming» της Θεσσαλονίκης, όπου την περίοδο 2015 – 2016 έπαιξε στην παράσταση του έργου  «Το Πείραμα» του Edward Albert , που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Μαγκάκη.

Το Φεβρουάριο του 2014 τραγούδησε  στη συναυλία για τη  συνθέτρια Έλη  Ζαχαροπούλου στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Κατά την περίοδο 2012 – 2016 απασχολήθηκε ως καθηγητής Φωνητικής & Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.

Το εκπαιδευτικό έτος  2011 – 2012 διετέλεσε καθηγητής Υποκριτικής στο Μουσικό Σχολείο «Ματσίγκου».

Τα έτη 2008 – 2011 απασχολήθηκε ως καθηγητής Φωνητικής & Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.

Από τη συμμετοχή του Νικόλαου Παπάζογλου στο στο musical «Αnnie», που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία της αξέχαστης Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο «Radio City» της Θεσσαλονίκης. (2007-2008).

Την θεατρική περίοδο 2007 –  2008  συμμετείχε ως ηθοποιός στο musical «Αnnie»,  που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία της αξέχαστης Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο «Radio City» της Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2004 – 2007 απασχολήθηκε ως  καθηγητής Φωνητικής & Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.

Τη θεατρική σαιζόν 2003 – 2004 συμμετείχε  ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου του  Bertolt Brecht  «Ο κύκλος με την κιμωλία», το οποίο  σκηνοθέτησε ο Γιάννης  Καλατζόπουλος  στο «Θέατρο Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης.

1999_Momo- Νικόλαος Παπάζογλου

Το έτος 1999 – 2000 συμμετείχε ως ηθοποιός στο έργο «Μόμο» του Michael Ende, που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης

Το έτος  1999 – 2000 συμμετείχε ως ηθοποιός στο έργο «Μόμο» του Michael Ende, που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα και κοστούμια του Χρήστου  Μπρούφα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 1999 – Οκτώβριο του 2000   ( για  ένα έτος και 8 μήνες) συμμετείχε ως ηθοποιός στη «Θέατρο Αναζήτηση» στο έργο «Οι θαυμαστοί γάμοι της φωτογραφίας εικόνας με τον κινηματογράφο (Ο γάμος)». Τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στις παραστάσεις στο Φεστιβάλ του Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο «Θέατρο Κήπου» και την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο «Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ» στο Santarem  της Πορτογαλίας,. Επίσης, πραγματοποίησε  έκτακτη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Beja. Τις παραστάσεις  σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

Την περίοδο 1998 – 1999  συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου «Ο Συμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, που πραγματοποιήθηκε σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά  της Ολυμπίας Σιδερίδου και  κοστούμια της Χρύσας Μαντάκα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 1997 – 1998  έλαβε μέρος ως ηθοποιός του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης»  στο έργο «Το Μαγικό Μαργαριτάρι» (Μαύρο Θέατρο) του V. Petrof σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Αργυρόπουλου, χορογραφίες του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια των Πέτια Βασιλίεβνα –  Γιάννη Κατρανίτσα, καθώς και μουσική του Uri Stupel.

Τα χρόνια 1997 –  1998 έπαιξε ως ηθοποιός στην εβδομαδιαία κωμική  σειρά με τίτλο «Η κυρία από τα Αλώνια», που  προβλήθηκε στο «TV Μακεδονία».

Στις 29 και 30 Μαΐου του 1997 έλαβε μέρος ως ηθοποιός στο έργο « Χρονικό της Αλώσεως», ένα ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Την περίοδο  1996 –  1997 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου με τίτλο  «Άνθρωποι και Κούκλες (Μιούζικαλ)» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Ανεμογιάννη και μουσική του Uri Stupel στο «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης».

Την ίδια περίοδο διετέλεσε ηθοποιός στο θίασο «Μελί – Μελό» και στην παράσταση   του έργου με  τίτλο «Η μαγική χώρα του Ουράνιου Τόξου», ένα μιούζικαλ για παιδιά και οικογένειες, που τη σκηνοθέτησε η Στέλλα Χατζηιωάννου και συνέθεσε τη μουσική ο Ηρακλής Καζάκης.

Τη  θεατρική περίοδο  1995 –  1996 έπαιξε ως ηθοποιός στο «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης» και στο έργο με τίτλο « Ο Αρχοντοχωριάτης»  του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά & κοστούμια του Γιώργου  Ανεμογιάννη, καθώς και σε μουσική του Γιώργου Τσαγκάρη.

Τα έτη  1995 – 1996  εμφανίστηκε ως ηθοποιός στο  τηλεοπτικό show για παιδιά με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του Ακυλάκου», που μεταδόθηκε από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Τα χρόνια  1993 –  1995 διετέλεσε Καθηγητής Θεάτρου στο Πολιτιστικό Σύλλογο  του Δήμου Σίνδου.

Τη θεατρική σαιζόν 1994 – 1995 ενσάρκωσε το ρόλο του Puck στο «Όνειρο της Θερινής Νύχτας»  του William Shakespeare σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά, μουσική του Uri Stupel, χορογραφίες του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια του  Γιώργου  Ανεμογιάννη, που «ανέβηκε» στο  «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης».

Επί πέντε μήνες (Μάρτιος 1994 – Ιούλιος 1995) εργάστηκε ως ηθοποιός στη «Θέατρο Αναζήτηση» στο έργο «Ardèle ou la Marguerite» του Jean Anouilh. Έπαιξε σε  παραστάσεις, που σκηνοθέτησε ο αείμνηστος  Αχιλλέας Ψαλτόπουλος στο «Θέατρο Κήπου» στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Ανοιχτού Θεάτρου  του Δήμου  Θεσσαλονίκης.

Τα  έτη 1993 –  1994 συμμετείχε στην παράσταση του έργου «Το ξύπνημα» του Γιώργου Βαφοπούλου, που «ανέβηκε» στην κεντρική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  σε σκηνοθεσία του  Γιάννη  Ιορδανίδη,  μουσική της Αίγλης Χαβά – Βάγια, κινησιολογία ηθοποιών  της Αναστασίας  Θεοφανίδη,  σκηνικά και κοστούμια της Ιωάννα Μανωλεδάκη.

 Τη θεατρική σαιζόν 1992 –  1993 συμμετείχε στο έργο «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Georges Feydeau, που «ανέβηκε» στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  σε σκηνοθεσία  του Εύη Γαβριηλίδη, μουσική της  Άννας Μαλανδρενιώτη, σκηνικά – κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη.

Την  ίδια περίοδο έλαβε μέρος στην παράσταση του έργου «Ματωμένος Γάμος» (Bodas de sangre) του Federico García Lorca, που «ανέβηκε» στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή, μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Λαλούλας Χρυσικοπούλου.

Το 1992 συμμετείχε υποδυόμενος ως ηθοποιός τον Καραγκιόζη σ΄ ένα θεατρικό δρώμενο πριν από τη βασική παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, που πραγματοποιήθηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το 1991 συμμετείχε ως ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά «Οι εργένηδες» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 σκηνοθετημένη από τον Όμηρο Ευστρατιάδη.

Νικόλαος Παπάζογλου- Ο Κύκλος με την Κιμωλία

Από το έργο του Bertolt Brecht «Ο κύκλος με την κιμωλία», το οποίο σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος στο «Θέατρο Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης (2003-2004)

Τα έτη 1991 – 1992 συμμετείχε στο έργο με τίτλο «Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ» του Eduardo De Filippo, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου, μουσική του Γιώργου Μπουντουβή, σκηνικά και κοστούμια του Φίλιππου Παπαγεωργίου.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο έργο «Η Αγριόπαπια» (Vildanden)  του Henrik Ibsen, που  παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, μουσική του Κώστα Βόμβολου, σκηνικά και κοστούμια του Σίμου Καραφύλλη.

Τη θεατρική περίοδο 1990 – 1991 εμφανίστηκε στο έργο «Οι Δαιμονισμένοι» του Albert Camus, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του   Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά – κοστούμια του Γιώργου Πάτσα.

Την ίδια περίοδο συμμετείχε στο  θεατρικό έργο με τίτλο «Γαλιλαίος» του Bertolt Brecht, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βεάκη, μουσική του Hanns Eisler, χορογραφίες του Vitali Vladikin, σκηνικά και κοστούμια της Ιωάννας Παπαντωνίου.

Ο Νίκος Παπάζογλου σπούδασε θέατρο και θεατρικό τραγούδι, ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις του με μαθήματα χορού και κλασσικού τραγουδιού.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός επικοινωνεί με τους χρήστες του διαδικτύου μέσω  σχετικής φόρμας επικοινωνίαςβρίσκεται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.nicholaspapazoglou.gr/Contact.html

H ιστοσελίδα  διαθέτει διασύνδεση επικοινωνίας των χρηστών του διαδικτύου με εικονίδια  με τα social media,στα οποία «φιλοξενείται» ο ηθοποιός Νίκος Παπάζογλου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.