Νέες ώρες πλεύσης για τον «Άγιο Γεώργιο»

00:48:18,07/19/2019
Karavaki «Άγιος Γεώργιος»

Οι αναχωρήσεις με το Karavaki «Άγιος Γεώργιος» είναι καθημερινές από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών

Στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ταξιδεύει, για έκτη συνεχή χρονιά, το αξιόπλοο, παραδοσιακό σκάφος Karavaki «Άγιος Γεώργιος», που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τις γαλαζοπράσινες παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, οι οποίες είναι βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία».

«Με καθημερινά δρομολόγια το αξιόπλοο Karavaki «Άγιος Γεώργιος» συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα κοντινά προάστια και τις υπέροχες παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους  ή  στους τουρίστες να ταξιδέψουν ευχάριστα και άνετα, απολαμβάνοντας παράλληλα το θαλασσινό αγέρι, καθώς και τις αχτίδες του ήλιου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου που επιλέγει να μετακινηθεί με τον «Άγιο Γεώργιο»,  το καραβάκι που αποτελεί τη μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Karavakia Thessaloniki Cruises  Νίκος Τσαμασλής.

Τα δρομολόγια

Οι αναχωρήσεις με το Karavaki «Άγιος Γεώργιος»  είναι καθημερινές από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις παραλίες της Περαίας και  των Νέων Επιβατών, καθώς  και αντίστροφα. Επιπρόσθετα, ένα δρομολόγιο την ημέρα αναχωρεί από το Λευκό Πύργο, επιστρέφοντας και πάλι στο ίδιο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, από  τη Θεσσαλονίκη,  οι ώρες αναχώρησης είναι: 09.30, 12.00, 14.30, 17.00 (από το Λευκό Πύργο) και 19.15.

Αντίστοιχα, από Περαία-  Νέους Επιβάτες, οι ώρες αναχώρησης είναι: 10.45, 13.15, 15.45, 18.00, 20.20.

Τα εισιτήρια

Η έκδοση των εισιτηρίων πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το κόστος της μονής διαδρομής ανέρχεται στα 5 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο και στα 3 ευρώ για το μειωμένο εισιτήριο.

Παρέχεται και η δυνατότητα έκδοσης κάρτας 10 διαδρομών με κόστος 25 ευρώ.

Το μειωμένο εισιτήριο ισχύει για παιδιά  ηλικία 6-11 ετών, ανθρώπους με αναπηρία, πολύτεκνους, φοιτητές Ελληνικών πανεπιστημίων και μέλη  γκρουπ. Παιδιά ηλικίας  κάτω των 5 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.

Ο Άγιος Γεώργιος

Το παραδοσιακό καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» διαθέτει άνετο σαλόνι και κατάστρωμα, ενώ είναι ένα σκαρί μήκους 18 μέτρων , χωρητικότητας 100 επιβατών, έχει δυο μηχανές ισχύος  2×180 BHP και ταξιδεύει με 8, 5 κόμβους την ώρα.

Η διαδρομή για Περαία και Νέους Επιβάτες διαρκεί 50 λεπτά της ώρας.

Με τον  «Άγιο Γεώργιο» επιτρέπονται τα ζώα μόνο με λουρί, καθώς και η μετακίνηση ποδηλάτων (Δευτέρα – Παρασκευή).

Υφίσταται πρόσβαση για Α.ΜΕ.Α. με καρότσι ή ηλεκτρικό αμαξίδιο, καθώς ο «Άγιος Γεώργιος» διαθέτει ειδικό κάθισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι -ενδιαφερόμενες να απευθύνοντα  στην ιστοσελίδα επικοινωνίας της Karavakia Thessaloniki Cruises , ήτοι  www.karavakiathess.com.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.