Νέα παράταση για τo «Lemon» στο «Μπάγκειον»!

Από τις  31 Ιανουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2020

17:50:48,01/09/2020
Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Παράλληλα με τις παραστάσεις στο «Μπάγκειον» συνεχίζει το «Lemon» το ταξίδι του, ανά ανά την Ελλάδα. Πρώτοι προορισμοί θα είναι η Κόρινθος (Συναυλιακός χώρος Μαρία Δημητριάδη, 25 Ιανουαρίου 2020), η Τρίπολη (Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, 15 Φεβρουαρίου) και η Θεσσαλονίκη (Θέατρο Αυλαία, 18 – 23 Φεβρουαρίου 2020). Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Οι συντελεστές του sold out έργου «Lemon» των Experimento, ανακοίνωσαν και νέα παράταση  των παραστάσεων στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου «Μπάγκειον» στην Ομόνοια στην Αθήνα, όπου θα «ανεβεί» από τις  31 Ιανουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2020 λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης, καθώς και της υπάρχουσας λίστας αναμονής.

Η συγκεκριμένη ανεξάρτητη παραγωγή πέτυχε 35 συνεχόμενα απόλυτα sold out, ενώ επάνω από 3.500 θεατές «ανέβηκαν»  στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν. Δόθηκαν αλλεπάλληλες παρατάσεις λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και διθυραμβικές είναι οι  κριτικές και του κοινού για την καλλιτεχνική πρόταση των Experimento.

Η αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου θα μετατραπεί για 8  ακόμα παραστάσεις στην αντίστοιχη  του ατμόπλοιου Βιρτζίνιαν, όπου οι θεατές θα παρακολουθήσουν την απίστευτη ιστορία του 1900, που διαδραματίζεται ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα.

Παράλληλα με τις παραστάσεις στο «Μπάγκειον»  συνεχίζει το «Lemon» το ταξίδι  του, ανά  ανά την Ελλάδα. Πρώτοι προορισμοί θα είναι  η Κόρινθος (Συναυλιακός χώρος Μαρία Δημητριάδη, 25 Ιανουαρίου 2020), η Τρίπολη (Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, 15 Φεβρουαρίου) και η Θεσσαλονίκη (Θέατρο Αυλαία, 18 – 23 Φεβρουαρίου 2020).

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Κανείς δεν είναι ξεγραμμένος άμα έχει έτοιμη μια καλή ιστορία και κάποιον για να του τη διηγηθεί.Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Ο Μελαχρινός Βελέντζας  ενσαρκώνει το ρόλο του θρυλικού πιανίστα 1900 και ο Γιώργος Δρίβας υποδύεται  τον  τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. Οι δύο ηθοποιοί αφηγούνται με όλα τα εκφραστικά μέσα την πιο ανθρώπινη ιστορία του προηγούμενου αιώνα.

 Η παράσταση – εμπειρία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου, όπου η παλαιά αίγλη συναντά τη φυσική φθορά και η απίστευτη ιστορία του πιανίστα, ο οποίος  γεννήθηκε επάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

Πρόκειται για μια εξιστόρηση,που συγχρόνως συναντά την προσωπική ιστορία του καθενός από εμάς.Μέσω της διασκευής -σκηνοθεσίας της Γεωργίας Τσαγκαράκη και  της μετάφρασης του Σταύρου Παπασταύρου μετατρέπεται ο ποιητικός μονόλογος «Novecento»  του Αlessandro Baricco σε μία ζωντανή ρέουσα αφήγηση, όπου το χαρισματικό ντουέτο του  «Lemon» γίνεται ένα σώμα κατακλύζοντας με τη ενέργεια  όλη τη σκηνή.

Η ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση των Experimento  έρχεται σε συνέχεια των πρωτότυπων παραστάσεών τους, που έγιναν εν πλω,  σε καρνάγιο, λιμενοβραχίονες κ.α.. Ως πρόταση «επιστρέφει»  στα βασικά συστατικά του θεάτρου φωτίζοντας το θεματικό πυρήνα του έργου του Ιταλού συγγραφέα: «Κανείς δεν είναι ξεγραμμένος, άμα έχει έτοιμη μια καλή ιστορία και κάποιον για να του τη διηγηθεί».

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Αδερφέ μου, δυναμίτης είναι όλο αυτό.Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

  Θέατρο χωρίς κινητό

Μία πρόταση των Experimento για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «Lemon» χωρίς να πάρουν το κινητό τηλέφωνο τους εντός της αίθουσας χορού, όπου πραγματοποιείται η παράσταση.  Θα έχουν τη δυνατότητα να το αφήσουν με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο εικαστικό spot, όπου θα βρίσκονται  άνθρωποι  της παραγωγής ακριβώς έξω από την αίθουσα χορού. Τα πρώτα κινητά που θα τοποθετηθούν θα είναι των δύο ηθοποιών, Μελαχρινού Βελέντζα και Γιώργου Δρίβα, του technical manager του «Lemon» Λευτέρη Δούρου, καθώς και των υπολοίπων μελών της ομάδας παραγωγής.

«Μέσα από αυτή τη δράση, προτείνουμε την επιστροφή σε μία ολοκληρωτική εμπειρία θέασης,όπου ο θεατής επιτρέπει στον εαυτό του, να συγκεντρωθεί πραγματικά στο έργο σεβόμενος την επιλογή του, να δει θέατρο, τους υπόλοιπους θεατές και φυσικά τους ηθοποιούς επί σκηνής.Το ζήτημα δεν είναι να απενεργοποιήσουμε τα κινητά τηλέφωνά μας, αλλά να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας», εξηγούν οι συντελεστές της παράστασης.

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

O ποιητικός μονόλογος «Novecento» του Αlessandro Baricco σε μία ζωντανή ρέουσα αφήγηση, όπου το χαρισματικό ντουέτο του «Lemon» γίνεται ένα σώμα κατακλύζοντας με τη ενέργεια όλη τη σκηνή.Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Το ταξίδι του Lemon μέσα από 20 στιγμιότυπα

Πριν  από την έναρξη και μετά  εκ του  τέλους  της κάθε παράστασης μπορούν οι φιλότεχνοι  να ξεναγηθούν  στην έκθεση των Experimento με φωτογραφίες από τους πρωτότυπους προορισμούς, όπου έχει ταξιδέψει το «Lemon». Η φωτογραφική έκθεση λειτουργεί στο χώρο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα χορού, όπου παρουσιάζεται η παράσταση.

Lemon– Θέατρο υπάρχει, όπου υπάρχουν θεατές

Οι φιλότεχνοι μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήρια από την ιστοσελίδα viva.gr:

 https://www.viva.gr/tickets/theater/mpagkeion/lemon/

Facebook event: shorturl.at/wCDT3

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Ο Μελαχρινός Βελέντζας ενσαρκώνει το ρόλο του θρυλικού πιανίστα 1900 και ο Γιώργος Δρίβας υποδύεται τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. Οι δύο ηθοποιοί αφηγούνται με όλα τα εκφραστικά μέσα την πιο ανθρώπινη ιστορία του προηγούμενου αιώνα.Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Tαυτότητα παράστασης

 Lemon Βασισμένο στο Novecento του Alessandro Baricco

Το πλήρωμα του Lemon

Τη διασκευή  και τη σκηνοθεσία  πραγματοποίησε η Γεωργία Τσαγκαράκη, η οποία δίδαξε την κίνηση.

Το κείμενο μετέφρασε ο Σταύρος Παπασταύρου.

Το σχεδιασμό του πιάνου υλοποίησε η Νατάσα Τσιντικίδη.

Το πιάνο κατασκεύασε ο Θωμάς Μαριάς.

Τη σκηνική προσαρμογή έκαναν οι «Experimento».

Τα κοστούμια  υλοποίησε η Κέλλυ Σταματοπούλου.

Stage manager είναι ο Λευτέρης Δούρος, ο οποίος σχεδίασε τον ήχο.

Το φωτισμό σχεδίασε ο Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου.

Τις φωτογραφίες αποθανάτισαν  οi Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής.

Το Graphic design εμπνεύστηκε η  Ελένη Σαραντοπούλου.

Το video και  trailer «γύρισε» ο Παναγιώτης Αγκαβανάκης.

Το location scouting πραγματοποίησε η Λουκία Μπατσή.

Stunt rigger είναι ο Ηλίας Φωτεινός.

Την επικοινωνία «κρατά» η Ράνια Παπαδοπούλου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Μελαχρινός Βελέντζας.

 Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) και  Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ).

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Lemon– Θέατρο υπάρχει, όπου υπάρχουν θεατές.Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Lemon

Μια ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento

Ημέρες και  Ώρες Παραστάσεων

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 | 21:15

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 | 19:00

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 | 21:15

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 | 20:00

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 | 21:15

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 | 19:00

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 | 21:15

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 | 20:00

Εισιτήρια

 H γενική είσοδος τιμάται στα 15 ευρώ.

Στα 12 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου (φοιτητών, ανθρώπων με αναπηρία- Α.ΜΕ.Α.), ατόμων ηλικίας άνω των 65, ανέργων και ομάδων).

Προπώληση

Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/mpagkeion/lemon/

Τηλεφωνικές Κρατήσεις

Κρατήσεις θέσεων γίνονται στο 6977-77.38.75 (με απαραίτητη προαγορά των εισιτηρίων από το ταμείο του Μπάγκειον, που εδρεύει στην Πλατεία Ομονοίας 18 στην Αθήνα).

Lemon-paratasi-bagkeion- Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Η παράσταση – εμπειρία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου, όπου η παλαιά αίγλη συναντά τη φυσική φθορά και η απίστευτη ιστορία του πιανίστα, ο οποίος γεννήθηκε επάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. – Φωτογραφίες:Γιώργος Καπλανίδης και Δημήτρης Μανής

Είπαν για το Lemon στο Μπάγκειον

«Ο Μελαχρινός Βελέντζας παίζει πιάνο, χορεύει, τραγουδά. Η ενέργειά του, κατακλύζει τη σκηνή. Το ίδιο πληθωρικός ο Γιώργος Δρίβας!» – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ free press | Xρίστος Καλουντζόγλου.

«Όσοι την είδαν, γράψαν τα καλύτερα. Και ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή μου, θα συμφωνήσω με όλους τους συναδέλφους!» – Eφημερίδα των Συντακτών | Νόρα Ράλλη.

«Εντυπωσιάστηκα από τη σοβαρότητα και την ποιότητα ενός πολύ δύσκολου εγχειρήματος!» – Huffington Post | Μάνος Στεφανίδης.

«Με τον ιδρώτα του προσώπου τους, κερδίζουν το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού!» – Periou.gr | Ανθούλα Δανιήλ.

«…ασύλληπτο. Δεν παίζονται οι άνθρωποι! Έμεινα έκπληκτος…» – Η Πόλη Ζει | Κωνσταντίνος Μπούρας.

«…μια πανδαισία ποιητικού λόγου, άμεμπτα χορογραφημένης κίνησης, εναέριων ακροβασιών που κόβουν την ανάσα και άφθονης υπέροχης μουσικής, ερμηνευμένης ζωντανά…» – diastixo.gr | Μάριον Χωρεάνθη.

«…ένα 2 men show – Athens Voice | Στέφανος Τσιτσόπουλος.

«Οι Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας με ορμή, πάθος, ενθουσιασμό στήνουν με έναν χειροποίητο τρόπο τη θεατρική τους ιστορία…» – Το ΒΗΜΑ της Κυριακής | Μυρτώ Λοβέρδου.

«Πρόκειται για μία από τις καλύτερες -και κυρίως ουσιαστικές- παραστάσεις. Με τα ελάχιστα σκηνικά μέσα, δημιουργούνται τα μέγιστα αποτελέσματα.» –  Cityculture.gr | Ιφιγένεια Καφετζοπούλου.

«Οι Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!» – Maxmag | Χριστίνα Γεωργιάδου

«Οι Βελέντζας και Δρίβας αξιοποιούν μέχρι τελικής πτώσεως κάθε εκφραστικό τους μέσο, κάθε φυσική τους δύναμη…» –  Mikrofwno | Κατερίνα Δημητρακοπούλου.

«Σαν αληθινοί δυναμίτες αλωνίζουν τη σκηνή σωματοποιώντας το συναίσθημα!» – Kallitexnes.gr | Ντίνα Καρρά.

«Ό,τι κι αν σου πούμε για την παράσταση Lemon θα πρέπει να τη δεις με τα μάτια σου!» – ipop | Αφροδίτη Πρέβεζα και Κλαούντια Ντιντάτη.

«…ένα χαρακτηριστικό δείγμα μεγαλοσύνης μέσα στον μικρόκοσμο του Μπάγκειον…» – All4fun | Βικτώρια Σαμοθράκη.

«Οι δύο ηθοποιοί δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ επί σκηνής με την εκρηκτική και απαράμιλλα προσεγμένη σκηνική παρουσία τους!» – Fairytales for older kids | Παναγιώτα Παπαδοπούλου.

«Προσεγμένη δουλειά που ξεχωρίζει για την ενέργεια των ηθοποιών σε ένα χώρο που της πάει!» – Clickatlife | Ιωάννα Βαρδαλαχάκη.

«…με ορμή, πάθος, ενθουσιασμό στήνουν με έναν χειροποίητο τρόπο τη θεατρική τους ιστορία…»  – Το ΒΗΜΑ της Κυριακής | Μυρτώ Λοβέρδου.

«…οι αμακιγιάριστοι ηθοποιοί, εκείνοι που υποδύονται και τους ζογκλέρ για τις ανάγκες του ρόλου, μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για όσες φορές μάς έδειξαν συνωμοτικά τη βασιλική οδό προς το συναίσθημα…» – in.gr | Δημήτρης Δουλγερίδης.

«Ένα ντουέτο με εκρηκτική χημεία επί σκηνής απογειώνει τον θρυλικό πιανίστα 1900!» – Woman TOC | Γεωργία Καρκάνη.

«…μοιάζουν με έναν οδοστρωτήρα, που σαρώνουν και λιώνουν κυριολεκτικά τη σκηνή, τον λόγο, το τραγούδι, τις κινήσεις και όλα γίνονται ανάγλυφα…» –Cityculture.gr | Ιφιγένεια Καφετζοπούλου

«…πετυχαίνουν, εδώ, εκείνη την περιβόητη ισορροπία ανάμεσα σε πάθος και φόρμα, χαρίζοντας μια θεατρική εμπειρία απεκδυμένη από κινησιολογικούς ελιτισμούς κι από αναίτιους θεατρινισμούς…» – thraca.gr | Σοφία Γουργουλιώτη.

«Παραστάσεις σαν και αυτή θα έπρεπε να είναι οι πρώτες που θα βλέπει το κοινό!»
noizy.gr | Μαίρη Ζαρακοβίτη.

«…μια ανθρωποκεντρική παράσταση, με έγνοια προς τον άνθρωπο-θεατή. Μια εκ των έσω ψυχοθεραπεία…» – codecity | Κατερίνα Ποδηματά.

 Παραστάσεις από τις  31 Ιανουαρίου έως και τις  9 Φεβρουαρίου 2020

Lemon @Bagkeion | A sold-out story by Experimento

Video trailer:

https://youtu.be/pJN9Tkiw7qo

Aκολουθήστε το ταξίδι αυτής της απίστευτης ιστορίας!

#Lemon #Lemontour2019 #experimento #bagkeion

Facebook: Lemon | @experimento.gr

Instagram: lemon_experimento

Youtube: Experimento Productions

Contact: experimentoproductions@gmail.com

|Lemon – Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα|

 ©Τypologos.com 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.