Ναι υπάρχουν άνθρωποι, σαν το Λευτέρη Πετρούνια


Του Νίκου Μόσχοβου

19:39:49,11/02/2018
Elefthérios_Petroúnias_Rio_2016

O Ελευθέριος Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 του Ρίο (φωτογραφία:By ( Fernando Frazão/Agência Brasil) – http://agenciabrasil.ebc.com.br/en/rio-2016/foto/2016-08/ginasta-arthur-zanetti-e-prata-nas-argolas, CC BY 3.0 br, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50699752)

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι  κάνουν τις υπερβάσεις να φαίνονται μηδαμινές  και δεν τους σταματά τίποτα:  Ένας από αυτούς είναι ο Έλληνας γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας,  ο οποίος πήρε για 3η συνεχή φορά το  χρυσό μετάλλιο των κρίκων την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!

Παρά τους πόνους έδειξε ο μεγάλος Έλληνας αθλητής πως ο άνθρωπος, όταν θέλει κάτι, θα το επιτύχει ότι κι αν τύχει μπροστά . Είχε νικήσει στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Γλασκώβης (το 2015) και του Μόντρεαλ  (το 2017), αλλά ο γράφων θεωρεί πως αυτή είναι η κορυφαία νίκη του Λευτέρη Πετρούνια στην αθλητική καριέρα του.

Δεν είναι οι 15, 366 βαθμοί που συγκέντρωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Δεν είναι οι αφόρητοι πόνοι στον αριστερό ώμο κι ούτε το χειρουργείο,  στο οποίο θα υποβληθεί σύντομα.

Είναι το ότι κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα ακόμα κι αν δεν είχε κερδίσει αυτή τη νίκη. Έχει κερδίσει τα πάντα και δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Απλώς, είναι η στιγμή, το χαμόγελο και η χαρά, που δίνει και εισπράττει ο ίδιος.  Κατόρθωσε συνάμα, να δημιουργήσει εν ζωή το δικό του μύθο. Ένα εν ζωή μύθο, που λίγοι άνθρωποι το έχουν καταφέρει.

Τα  τελευταία δυόμισι χρόνια έχει σαρώσει τα χρυσά μετάλλια, κερδίζοντας όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού.  Ο Λευτέρης Πετρούνιας ότι και να κάνει από εδώ και πέρα έχει «κτίσει» το μύθο του. Το κέρδισε επάξια, με το «σπαθί του», όπως λέει και η ρήση.

Από εδώ και πέρα όποια νίκη κι αν πετυχαίνει ο Λευτέρης Πετρούνιας απλώς θα προσθέτει μια ακόμη σελίδα στον αθλητικό μύθο του.  Κατά εμάς, ίσως μαζί με το Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Πύρρο Δήμα   συγκαταλέγεται ο Έλληνας γυμναστής στους κορυφαίους αθλητικούς μύθους.

Να μην ξεχνάμε, πάντοτε, πως οι μύθοι αφορούν ένα μέρος της προσωπικότητας των μεγάλων αθλητών και ποτέ στη ζωή και στο μέλλον δε ξέρει κανένας ποτέ τι του επιφυλάσσει η ζωή.

Λευτέρη Πετρούνια συνέχισε να περπατάς στο δρόμο, που ήδη χάραξες….

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.