«ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Πρωτοβουλία καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου

16:59:23,03/17/2019
Κελλάριος Όρμος- καθαρισμός

Tον Κελλάριο Όρμο καθάρισαν τα μέλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Σε μία εθελοντική πρωτοβουλία καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου  «προχώρησαν» τα μέλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Αμφότεροι  προσκάλεσαν  τους κάτοικους της  ευρύτερης περιοχής  στη δράση καθαρισμού με στόχο να επαναφέρουν τον Κελλάριο Όρμο σε μία αποδεκτή – επισκέψιμη κατάσταση, αφού τα συσσωρευμένα απορρίμματα τον είχαν μετατρέψει σε μία μικρή χωματερή.

Στο χώρο τοποθετήθηκαν  όλα τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Ο Κελλάριος Όρμος είναι η μοναδική φυσική ακτή της Θεσσαλονίκης στην ανατολική προκυμαία του Θερμαϊκού κόλπου.

Βρίσκεται στα ανατολικά του Μεγάρου Μουσικής. Από το 1989 είναι κηρυγμένος ως ενάλιος αρχαιολογικός χώρος.

Αποτελεί  μια φυσική παραλία με αμμουδιά και είναι  προσβάσιμη στους κατοίκους, ενώ  μοιράζεται ανάμεσα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

«Είμαστε και πάλι εδώ με επιμονή και υπομονή,  αλλά και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την άσχημη πραγματικότητα. Τελευταία φορά που δημοτική αρχή ασχολήθηκε με αυτόν τον μικρό θησαυρό, τη μοναδική φυσική παραλία της Θεσσαλονίκης, ήταν επί της δικής μου,  αντιδημαρχίας Πρασίνου.

Τότε, μετά  από την πρώτη αυτή παρέμβαση σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μια πλαζ στην περιοχή. Σήμερα, μετά από χρόνια είμαστε ξανά εδώ για να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Πήραμε την απόφαση να ενεργήσουμε, να μην μείνουμε στα λόγια. Βγαίνουμε από τα γραφεία, περπατάμε στην πόλη, αναδεικνύουμε προβλήματα και λύσεις, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφερόμαστε.

Τα πράγματα αλλάζουν με δράση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές κρυφές και υποβαθμισμένες γωνιές, που είναι θησαυροί. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο. Ούτε χρειάζονται εκατομμύρια εκατομμυρίων για να τις φέρουμε σε μία αξιοποιήσιμη και επισκέψιμη κατάσταση. Φροντίδα και ενδιαφέρον χρειάζεται», εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πλαίσιο της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας.

©Τypologos.com 2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.