Όλα τα «βαριά» ονόματα της ναυτιλίας συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με τους Έλληνες εξαγωγείς

02:45:44,06/17/2019
«Export Summit VII: Fostering Maritime Economy»

Μία νέα αρχή για τη ναυτιλία και τη θαλάσσια οικονομία σηματοδότησε το συνέδριο του ΣΕΒΕ με τίτλο «Export Summit VII: Fostering Maritime Economy»

Μία νέα αρχή για τη ναυτιλία και τη θαλάσσια οικονομία σηματοδότησε το συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.)  με τίτλο «Export Summit VII: Fostering Maritime Economy», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Το Export Summit παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 3.200 άτομα.

 Toν εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Ε. Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος τόνισε την επιτακτική ανάγκη συμμετοχής των εξαγωγικών επιχειρήσεων προϊόντων και υπηρεσιών στον κλάδο,  καθώς υπάρχουν σημαντικές αναξιοποίητες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επίδρασης που δύναται να έχει το λιμάνι και το περί αυτού οικοσύστημα με παραγωγή-μεταποίηση και υποστηρικτικές υπηρεσίες ως πύλη εισόδου από την Ανατολή στη Δύση στην οικονομική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Τη σκυτάλη πήρε μετά  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στάθηκε στη δυναμική που ενέχει η συνεργασία της βιομηχανίας με τη  ναυτιλία και «στάθηκε» στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, η οποία θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός παράγοντας για τη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ανέδειξε την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου ως προτεραιότητα για την Περιφέρεια, η οποία θα ενισχύσει την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στις κρουαζιέρες,  τις οποίες θα  πρέπει να προσεγγίσουμε στη Βόρεια Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε  στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, η οποία θα συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας.

Κεντρικοί Ομιλητές στο Export Summit VII ήταν ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θοδωρής Βενιάμης, και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας Δρ. Γεώργιος Πατέρας.

«Η ποντοπόρος ναυτιλία και το ευρύτερο ναυτιλιακό πλέγμα μπορoύν να αποτελέσουν αναπτυξιακό πόλο της πατρίδας μας για τα επόμενα χρόνια, εφόσον διαφυλαχθεί η ανταγωνιστικότητα και άρα η βιωσιμότητα του κλάδου, δημιουργώντας προοπτικές ενίσχυσης της προστιθέμενης αξίας της οικονομίας.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα από την ελληνική εμπορική ναυτιλία είναι μεγάλες και επιβάλλεται να τις εκμεταλλευτεί, αξιοποιώντας αποφασιστικά και σε όλα τα επίπεδα την καίρια γεωπολιτική της θέση και την μεγάλη σύγχρονη ναυτιλιακή δύναμη που διαθέτει, αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και του DNA του λαού μας», δήλωσε ο  κ. Βενιάμης.

Αντίστοιχα, ο κ. Πατέρας αναφέρθηκε αρχικά στη  δυναμική του  ελληνικού  ναυτιλιακό cluster.«Η καρδιά του εμπορίου και του θαλάσσιου τουρισμού είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι προοπτικές για ανάπτυξη είναι στα χέρια όλων μας», συμπλήρωσε με νόημα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.