Να αποδίδεις τιμή σε όλους τους ανθρώπους…

Οι σκέψεις της Μαρίας

Με τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφο

20:29:22,12/02/2019
Καθαρίστρια- Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη έγραψε μια ιστορία για το σεβασμό, που πρέπει να δείχνει κάθε άνθρωπος απέναντι σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως από την κοινωνική θέση τους. Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ήθελε να δώσει ένα μάθημα στους φοιτητές  του, ώστε να τους παρακινήσει να δείχνουν σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους.

Ήθελε να βρει έναν τρόπο,ώστε να τους δώσει μία αξέχαστη εμπειρία,η οποία θα τους έκανε να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο σε όλη τη ζωή τους.

Σκαρφίστηκε τότε μία έξυπνη λύση:

Αποφάσισε να βάλει ένα ξαφνικό διαγώνισμα στους φοιτητές του τμήματός του,με διάφορες ερωτήσεις από την εκπαιδευτική χρονιά.

Εκτός από την τελευταία ερώτηση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με Φιλολογικά μαθήματα,με Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, με γραμματική και συντακτικό.

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε στο όνομα της γυναίκας, που καθάριζε το Πανεπιστήμιο. Μίας γυναίκας της οποίας οι περισσότεροι το όνομα αγνοούσαν ή την οποία προσπερνούσαν αδιάφορα.

Παρατηρούσε τους μαθητές πως φυσούσαν και ξεφυσούσαν, γνώριζε πως οι περισσότερο –ή μάλλον όλοι –δεν το γνώριζαν.

Διέκρινε τη δυσαρέσκειά τους,αν και η πρόθεσή του,εκείνη τη στιγμή ήταν τελείως διαφορετική και δε συσχετιζόταν με πανεπιστημιακή κατάρτιση ή στείρες γνώσεις.

Ένας φοιτητής σήκωσε το χέρι του, και ρώτησε,αν έχουν όλες οι ερωτήσεις την ίδια βαρύτητα για τη βαθμολογία.

-Φυσικά παιδιά μου,απάντησε εκείνος, όλες οι ερωτήσεις έχουν την ίδια αξία και από όλες κρίνεται ο υψηλός βαθμός.

Όταν τελείωσε η ώρα του μαθήματος και ο τελευταίος φοιτητής παράδωσε την κόλλα, ο καθηγητής τους κράτησε όλους και τους είπε τα εξής λόγια:

-Παιδιά μου, γνωρίζω πως με το ξαφνικό διαγώνισμα σας αιφνιδίασα. Θεωρώ πως η απορία όλων σας, αφορά στην τελευταία ερώτηση, στην οποία ζητάω να γράψετε το όνομα της γυναίκας, που καθαρίζει το Πανεπιστήμιο. Και αυτό παιδιά μου,  το έπραξα, διότι ήθελα να σας δώσω ένα μάθημα από τα πλέον σημαντικότερα της ζωής σας. Να σας δείξω πως θα πρέπει να αντιμετωπίζετε όλους τους ανθρώπους με σεβασμό, να τους αποδίδετε τιμή ανεξαρτήτως της κοινωνικής θέσης τους, από την πιο ταπεινή καθαρίστρια μέχρι και τον πιο πετυχημένο δικηγόρο. Όλοι οι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο είναι σημαντικοί..

Κανένας φοιτητής δε ξέχασε το όνομα της καθαρίστριας από εκείνη την ημέρα, ποτέ..

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.