Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια»

16:18:11,08/10/2019
Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου - Κυπροπαιδείας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι. Μ. Ταμασού και Ορεινής

Στην ανάπτυξη της συνεργασίας στα θέματα των  γραμμάτων και  των πολιτιστικών δρώμενων στοχεύει το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν  την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ακαδημία Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης – Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ.  Ησαΐας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει το προσωπικό της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα λειτουργίας των  βιβλιοθηκών.

Ο εμπλουτισμός  και η  αναβάθμιση της κοινωνικής –  πνευματικής δράσης της Ακαδημίας μέσω διαφόρων προγραμμάτων ή θεσμών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και του «Νεοελληνικού Σπουδαστηρίου Πετρώνδα».

Η συν-διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής.

Η προώθηση κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνών για την κατανόηση ή και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε τομείς που ενδιαφέρουν  τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εξέφρασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη  συνεργασία, σημειώνοντας πως το Πανεπιστήμιο πάντοτε ενθαρρύνει τέτοιου είδους προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή του πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του.

« Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεν είναι μονοδιάστατο ίδρυμα, το οποίο επικεντρώνεται μόνο στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.  Η καλλιέργεια του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνίας είναι, επίση, ς σημαντική προτεραιότητα», είπε ο Πρύτανης κ. Χριστοφίδης,

O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. κ. Ησαΐας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Μητρόπολη στην ανάπτυξη των γραμμάτων, καθώς  και των τεχνών.

«Ο πολιτισμός, είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός τόπου, γι’ αυτό ο κάθε θεσμός είναι υποχρεωμένος να τον καλλιεργεί. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής στάθηκε  στο ρόλο, τον οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου καλείται να επιτελέσει για τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας

«Η Εκκλησία έχει ανάγκη να έρθει σε επαφή με την επιστήμη, να διευρύνει τη σκέψη και τον τρόπο έκφρασής της, έτσι ώστε να μπορεί να αφουγκράζεται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η σύγχρονη κοινωνία», επισήμανε ο Ιεράρχης, ο οποίος χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, «κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών» στη Μεγαλόνησο.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.