Η Microsoft στην 84η Δ.Ε.Θ. – Ψηφιακός μετασχηματισμός και διακυβέρνηση

23:45:47,09/09/2019

Microsoft -84th TIF-Antonis-Oikonomou

Ο Αντώνης Οικονόμου, Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών, Microsoft για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές»

To  πως μπορούν οι φορείς της δημόσιας «σφαίρας» ν’ ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις – ανάγκες των πολιτών για μια αποδοτική διακυβέρνηση παρουσίασε η Microsoft το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019  στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ).

Η εταιρεία έλαβε μέρος στις παράλληλες εκδηλώσεις με τίτλο  «USA @ TIF – Talks & Events» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και οι οποίες έγιναν  σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Το όλο δρώμενο  προώθησε  το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας για καινοτόμες υπηρεσίες.

Η παρουσία της Microsoft στη 84η Δ.Ε.Θ. εστιάστηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  7 Σεπτεμβρίου 2019  στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Microsoft -84th TIF

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον Ηλία Σπιρτούνια, Executive Director, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» αρκετοί υπουργοί, κυβερνητικοί και θεσμικοί φορείς, μέλη επιχειρηματικών συνδέσμων, στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, καθώς  και δημοσιογράφοι.

Τα παρουσιαζόμενα δημιούργησαν  πρόσφορο έδαφος για ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο γύρω από ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες πολιτών – κυβερνήσεων για αποδοτικές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες  συσχετίζονται με την παραγωγικότητα των εργαζομένων, την αποδοτικότητα κόστους και την καινοτομία στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογικής επανάστασης,  που συντελείται αυτό το διάστημα και η οποία επιτρέπει τον εκσυγχρονισμό, καθώς  και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κυβερνήσεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνίσταται στον επανασχεδιασμό του τρόπου με τον οποίο άνθρωποι, οργανισμοί, δεδομένα και διαδικασίες συνδέονται μεταξύ τους. ΄

Έτσι,  η  Microsoft βοηθά τους πελάτες της,  από όλους τους κλάδους να μετασχηματίσουν επιτυχώς τις επιχειρήσεις τους, μέσα από ολοκληρωμένες στρατηγικές.

Microsoft -84th TIF-Kerameos-Antonakou

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

«Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες έχουν ολοένα και πιο αυξημένες απαιτήσεις από τις κυβερνήσεις τους,  και το κράτος. Από την πλευρά του, ο κρατικός μηχανισμός καλείται να επιτύχει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερους, όμως, πόρους.

Εκεί μπαίνει ο ρόλος της τεχνολογίας, η οποία απαντά σε αυτές τις προκλήσεις. Τα εργαλεία που προσφέρει η Microsoft, μπορούν να εξασφαλίσουν τη μετάβαση σε μια ψηφιακή διακυβέρνηση, με ασφάλεια, σεβασμό στην ιδιωτικότητα και  στη συμπερίληψη όλων των πολιτών», τόνισε ο υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα , Αντώνης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Iδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα δημιουργίας της «ψηφιακής ταυτότητας», καθώς και σε επιτυχημένες πρακτικές της εταιρείας σε χώρες,  όπως είναι  η γειτονική Μάλτα, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παιδείας- αρμόδιος για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  Βασίλης Διγαλάκης, και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Η κ. Κεραμέως πραγματοποίησε σύντομη τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της οποίας  «στάθηκε» στη σημασία του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, ώστε αυτή να ακολουθεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Η υπουργός   έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων που θα συνδυάζουν, όχι μόνο τα digital αλλά και τα soft skills.

Εξαιτίας της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων και πραγματικού ψηφιακού μετασχηματισμού της παιδείας μας, πολλές εταιρείες καταλήγουν να προσλαμβάνουν προσωπικό από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Microsoft -84th TIF

Από αριστερά προς τα δεξιά – Ο Ηλίας Σπιρτούνιας, Executive Director, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ο Αντώνης Οικονόμου, Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η Ευγενία Μπόζου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής για τον Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, και ο Τηλέμαχος Μωραΐτης, Υπεύθυνος κυβερνητικών σχέσεων, Microsoft, Ελλάδα, μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές»

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας μίλησε για τις ουσιαστικές συνέργειες μεταξύ των  ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα που θα μετατρέψουν την παραγόμενη επιστημονική έρευνα σε ένα οικονομικό προϊόν ή υπηρεσία.

Ο κ. Διγαλάκης επισήμανε τη σημασία της αξιοποίησης των digital τεχνολογιών, προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες του δημόσιου τομέα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Executive Director  του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπιρτούνιας.

Σχετικά με τη Microsoft

microsoft_logo_9_3

Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και τις επιχειρηματικές δυνατότητες

Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”)  ιδρύθηκε το 1975 κι είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και τις επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.

Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες ή και άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.