MIA ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ WEDDING VISION

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

MIA ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ WEDDING VISION

Του Νίκου Μόσχοβου, e-mail: nikmoshov@gmail.com


Ένα όνειρο, μια στιγμή, ένα βλέμμα κι ένα χαμόγελο αποτυπώνεται μέσα από το website  http://www.weddingvision.gr/  (φωτογραφία) που δημιουργήθηκε από τον επαγγελματία στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών στη Βόρεια Ελλάδα, Ντίνο Καπετάνο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς για τον σκηνοθέτη, που από την ηλικία των 12 βρέθηκε με μια κάμερα στο χέρι και έκτοτε δεν την αποχωρίστηκε.

Ουσιαστικά τι κάνει ο ίδιος; «Κινηματογραφεί τα όνειρα» των ανθρώπων μέσα από την ομώνυμη εταιρεία Wedding Vision, που αποτυπώνει στο κάδρο του χρόνου διάφορες στιγμές από γάμους ή βαφτίσια.

Εικόνες σαν αυτής της μικρής Αναστασίας και του αθώου χαμόγελου, που αποτυπώθηκαν μέσα στα πλάνα της κάμερας. Όπως επικεντρώνεται ο φακός και στα πρόσωπα των αθώων βλεμμάτων των παιδιών, που ήρθαν στη βάπτιση.

Ή ίσως είναι σαν τη δική του Κωνσταντινούπολη ιδωμένη μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη, το ίδιο συναίσθημα με κυριεύει. Μια γλυκιά θλίψη μαζί με την αδιόρατη αίσθηση της οικειότητας.

Προχωρώ κάθε φορά στα μικρά στενά της πόλης, σε γνώριμες γειτονιές, βγαίνω στις λεωφόρους χαζεύοντας τα μεγάλα κτίρια, μπλέκομαι με το πλήθος και γίνομαι ένα μαζί του, προχωρώ και σε κάθε μου βήμα «συναντώ» την ιστορία και τη μνήμη που ξυπνά.

Κοιτώ την Αγιά Σοφιά εκστατικός, νιώθοντας τη δύναμη της με όλο μου το είναι και παίρνω θάρρος για τη συνέχεια, μέσα στο απύθμενο και απρόβλεπτο χρόνο», γράφει ο ίδιος στο blog της ιστοσελίδας του.

Μιλά ο ίδιος με απλά και κατανοητά λόγια για τις ανθρώπινες στιγμές στο μικρό άρθρο «Αρραβώνας στη Ζάκυνθο», γράφοντας:

«Οι σχέσεις μας με τη Ζάκυνθο κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και πιο στενές. Ακόμη και αν πάμε στο νησί για άλλες δουλειές σίγουρα θα βρεθούμε με τους αγαπημένους φίλους που κάποτε γνωρίσαμε σε ώρα δουλειάς για μας.

Έτσι συνέβη  και φέτος. Συναντήθηκα με την Ειρήνη και τον Γιώργο που είχα κινηματογραφήσει το Γάμο τους.  Πήγαμε για μπάνιο και μετά τον δροσερό καφέ, μου ζήτησαν να φάμε μαζί το βράδυ στο σπίτι τους. Το μόνο που μου είπαν ήταν ότι καλό είναι να έχω τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Χαιρετηθήκαμε και δώσαμε ραντεβού μετά από λίγες ώρες.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα της Ζακύνθου ήταν το πατρικό σπίτι της οικογένειας. Η χαρά όλων προφανής και η γιορτή διπλή!

Η μικρότερη κόρη τους, η Ντενίζ θα αρραβωνιαζόταν απόψε, που είχε και τα γενέθλιά της. Η έκπληξή μου μεγάλη. Το ίδιο όμως και η χαρά μου! Ο Γιώργος δεν άργησε να έρθει μαζί με τους δικούς του γονείς και μερικούς συγγενείς και όλα πήραν τη σειρά τους.

Ακολούθησε μια όμορφη βραδιά, παραδοσιακή, που ζέστανε τις καρδιές όλων. Δυο νέοι άνθρωποι, λαμπεροί και όμορφοι, συναντήθηκαν και ένωσαν με το λόγο τους τις ζωές τους. Και εγώ ήμουν εκεί, δίπλα τους με τη μηχανή μου προσπαθώντας να πιάσω με το φακό μου κάθε στιγμή, κάθε φευγαλέα αίσθηση της ευτυχίας τους».

©Typologos.com 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.