Μη χάνεις την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους

0
59

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

23:01:03,12/04/2018
Όμορφο κορίτσι
Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για την εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους

Μη χάνεις την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Δεν είναι όλοι τους ίδιοι, όσο και αν αυτό μας φωνάζουν οι πληγές του παρελθόντος. Όχι, δεν όλοι τους ίδιοι, δε θέλουν όλοι να σε βλάψουν. Δεν είναι όλοι ψεύτικοι και δε σου δίνουν όλοι ψεύτικες υποσχέσεις.

Και αν η καρδιά σου,  πληγώθηκε από μία ψεύτικη αγάπη, δώσε της,  χρόνο να ξεκουραστεί και να ξεσπάσει. Δώσε της,  ηρεμία και γαλήνη, μήπως και ξεχάσει τα λόγια,  που άκουγε και την έκαναν να αισθανθεί μοναδική λίγο πριν από τη συντριβή.

Μην τη κλείσεις,  όμως, μόνη της,  μέσα στο σκοτάδι, μην την κάνεις απρόσιτη. Πολλές φορές αυτή η μοναξιά δε μας γλιτώνει από τον πόνο, μας απομακρύνει από όλα τα όμορφα πράγματα, που θέλουν οι άλλοι να μας δώσουν.

Μη χάσεις την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Μην ακούς εκείνη τη φωνή που πάντοτε δειλά σου ψιθυρίζει: «Όλοι ίδιοι είναι». Όχι, δεν είναι.

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι  θέλουν να σε αγαπήσουν και να σου δώσουν πράγματα αληθινά. Μην τους στερήσεις αυτή την ευκαιρία για κάποιον ανάξιο, που πάτησε επάνω στην καρδιά σου. Δεν αξίζει.

Μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους. Υπάρχουν και διαμάντια που ξεχωρίζουν μέσα στη λάσπη.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.