Μη σταματάς να γράφεις…


Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

14:15:47,03/07/2019
Μολύβι- ξυσμένο στο τετράδιο .Φωτογραφία: Αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η συγγραφή, επάνω από όλα, είναι ζωή. Φωτογραφία: Αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Μη σταματάς να γράφεις. Ποτέ και για τίποτα. Ακόμα και αν έρθουν μαύρες μέρες, ακόμα και όταν χρήματα δεν έχεις, ακόμα και αν η ελπίδα σου, έχει στερέψει. Γράφε ακόμα και όταν αισθάνεσαι την αναπνοή σου, να στερεύει. Γιατί η γραφή είναι εκείνη που ανάβει ένα φως μέσα στην ψυχή σου, ανοίγει ένα δρόμο εκεί, που νομίζεις πως όλα τελειώνουν.

Μη σταματάς να γράφεις. Δεν πειράζει αν άλλοι, δε διαβάσουν ποτέ τις σκέψεις σου, δεν πειράζει αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφεις, αν αισθάνεσαι πως δεν είσαι το μεγαλύτερο συγγραφικό ταλέντο. Δεν πειράζει, η συγγραφή δεν είναι το ταλέντο που παίρνει Πούλιντζερ, ούτε μόνο τα βιβλία, τα οποία βρίσκονται στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων.

Η συγγραφή, πάνω από όλα, είναι ζωή. Είναι ξέσπασμα, μία στροφή στον αληθινό εαυτό μας,  σε μία κοινωνία που θέλει να μας απομακρύνει από αυτόν. Το γράψιμο είναι ξέσπασμα και τρόπος ζωής μέσα σε έναν κόσμο σκληρό και απροσπέλαστο. Είναι τροφή της ψυχής και του μυαλού, η αποτύπωση του ψυχικού κόσμου μας,  σε μία σελίδα και ένα χαρτί.

Να γράφεις πάντα. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ. Σκέψεις που δε θα δουν ποτέ οι άλλοι.Συναισθήματα που θα σκίσεις σε λίγα λεπτά και θα πετάξεις.

Αυτό που έχει σημασία είναι να εκφράζεις το μέσα σου, την αλήθεια σου, την ψυχή σου.

Να γράφεις πάντα. Να μη σταματήσεις ποτέ.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 19 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.