Μεν και Δεν, η αγαπημένη μου σειρά!

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

22:30:29,11/06/2018
Δωμάτιο με τηλεόραση και τηλεκοντρόλ

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τις τηλεοπτικές σειρές

Μου λείπουν οι παλαιές καλές εποχές της τηλεόρασης. «Οι Απαράδεκτοι», οι «Μεν και οι Δεν», «οι Τρεις Χάριτες», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «οι Αυθαίρετοι» και  «το Ρετιρέ». Όλες τους, σειρές μοναδικές και ανεπανάληπτες,  οι οποίες ακόμα και σε εμάς που λόγω ηλικίας δε βιώσαμε τις πρώτες προβολές τους, άφησαν ένα  μύθο και μία υστεροφημία αναλλοίωτη, που μεταφέρθηκε αυτούσια και σε εμάς τους νεότερους. Όλες τους, μία μοναδική παρακαταθήκη μίας τηλεοπτικής εποχής,  η οποία για εμάς καλό είναι να μην έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η αγαπημένη μου,  σειρά παραμένουν «οι Μεν και οι Δεν». Αυτές τις ημέρες έψαχνα ξανά εναγωνίως τα επεισόδια τους,  στο  διαδίκτυο – μου έλειψαν εκείνες οι σειρές,  στις οποίες τα αστεία δεν είχαν μόνο πονηρά υπονοούμενα και σου έφερναν  αυθόρμητο, καθώς  και αβίαστο γέλιο.

Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά  κατάφεραν να αποδώσουν με μοναδικό τρόπο το χάσμα των κοινωνικών τάξεων, να καυτηριάσουν το νεοπλουτισμό και την προσκόλληση στο χρήμα.

Η μοναδικότητα του σεναρίου για εμένα, οφειλόταν στο γεγονός πως το σενάριο δόθηκε με τέτοιο έξυπνο τρόπο, ώστε τα σημαντικά ελαττώματα των  ηρώων να φανούν ως προτερήματα από τα οποία κάποιος μπορούσε να αντλήσει γέλιο.

Η ελαφρότητα των ηρώων, η προσκόλληση πολλών από αυτών στο χρήμα, η ματαιοδοξία και η στάση ζωής  «πέρα – βρέχει», όλα αποδόθηκαν με μοναδικό τρόπο.

Για εμένα προσωπικά, ένας από τους λόγους που ξεχώρισα τη συγκεκριμένη σειρά, είναι το γεγονός πως ένα χαριτωμένο τετράποδο, ένα μικρό σκυλάκι, θεωρήθηκε πρωταγωνίστρια και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της,  ως μίας ηθοποιός που έπαιζε σημαντικό ρόλο και μάλιστα, αμειβόταν για αυτό!

Ειδικά, η ηθοποιός Άννα Κουρή ως <<Βάνα Δάγκα>>, άφησε εποχή, σε ένα  ρόλο για τον οποίο χρόνια αργότερα παραδέχτηκε ότι την εγκλώβισε και της δημιούργησε ακόμα και κατάθλιψη.

Μεγάλο μου,  παράπονο που η σειρά αυτή δεν παίζεται στην τηλεόραση με καλή ποιότητα, σε αντίθεση με άλλες σειρές των οποίων η διαρκής επανάληψη έχει καταντήσει μονότονη. Θα ήταν ωραία και για εμάς που αγαπήσαμε αυτή τη σειρά και για τους νεότερους που την αγνοούν, να τη μάθουν και να γελάσουν με την καρδιά τους,  με το χιούμορ, καθώς  και με τις έξυπνες ανατροπές των επεισοδίων.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.