Μεγάλη η συμμετοχή στις δράσεις της 4ης Sportexpo

22:53:46,04/12/2019

SPORTEXPO - Πλάνο Περιπτέρου

Πόλος έλξης για τον κόσμο του αθλητισμού και τη νεολαία έγινε για τρίτη συνεχή μέρα η 4η Διεθνής Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo

Πόλος έλξης για τον κόσμο του αθλητισμού και τη νεολαία έγινε για τρίτη συνεχή μέρα η 4η Διεθνής Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo, που ολοκληρώνεται το Σάββατο  13 Απριλίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση μετατράπηκε ήδη  στο  κάθε βήμα του επισκέπτη σε ένα διαφορετικό «γήπεδο» αθλημάτων από την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο,  την αναρρίχηση μέχρι και την ξιφασκία.

Στο περίπτερο 17 έχουν δημιουργηθεί 18 σταθμοί άθλησης με Ολυμπιακά ή μη διαδεδομένα αθλήματα, όπου οι επισκέπτες  ενημερώνονται, τα γνωρίζουν από κοντά και λαμβάνουν μέρος διαδραστικά.

Την Παρασκευή 12  Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα με θέμα «Ο Αθλητισμός και η Κοινωνία» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην αίθουσα Β του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός».

Από το βήμα μίλησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού  και Αθλητισμού   Γιώργος  Βασιλειάδης,  ο γενικός  γραμματέας  Αθλητισμού Ιούλιος  Συναδινός  τον πρόεδρο της Κ.Α.Ε.  Π.Α.Ο.Κ.  Μπάνε Πρέλεβιτς, ο  προπονητής ποδοσφαίρου Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο  διεθνής  ποδοσφαιριστής   Άγγελος  Χαριστέας, ο  ολυμπιονίκης – υποψήφιος  ευρωβουλευτής  Αλέξανδρος  Νικολαΐδης, ο  δικηγόρος – παραολυμπιονίκης   Ανδρέας  Κατσαρός  και  ο δημοσιογράφος – υποψήφιος  ευρωβουλευτής,  Κώστας Αρβανίτης

Την ίδια ημέρα  από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Δεξιοτεχνίας στις κατηγορίες παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, μίνι μεγάλων και μίνι μικρών στο πλαίσιο του πρωταθλήματος δρόμου.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019  εντυπωσίασε και συγκίνησε ο ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων που διοργάνωσε η Δ.Ε.Θ.-Helexpo μεταξύ της Ομάδας Επίλεκτων Διεθνών με τη  Μικτή Βετεράνων Θεσσαλονίκης.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019 υπογράφεται  και το μνημόνιο συνεργασίας από τους υφυπουργούς Αθλητισμού  της Ελλάδας,  της Βουλγαρίας,  της Σερβίας και της Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028, καθώς  και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.  Από πλευράς της Ελλάδας το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει ο υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η Sportexpo συγκεντρώνει περισσότερες από 100 συμμετοχές. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 40 αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και εταιρείες αθλητικών ειδών και εξοπλισμού.

Η  4η διεθνής  έκθεση Αθλητισμού  «συναντιέται» και φέτος με το  Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου 2018 από τον αθλητικό σύλλογο Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ.

Η είσοδος στην Sportexpo είναι ελεύθερη, ενώ διατίθεται και δωρεάν πάρκινγκ σε εκθέτες και επισκέπτες, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Το ωράριο  λειτουργίας της έκθεσης  για το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 είναι 10 το πρωί με 8 το βράδυ.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.