Με αγνόησες

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

14:24:35,04/11/2019
Αγνόηση -  Φωτογραφία: Αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για την αγνόηση. Φωτογραφία: Αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Με αγνόησες και μου έμαθες πως μπορώ να είμαι ευτυχισμένη χωρίς τον άνθρωπο,  που πίστευα πως μακριά του,μόνον η δυστυχία με περίμενε.

Με αγνόησες και με δίδαξες πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει αποκλειστικά και μόνο με έναν άνθρωπο. Μπορεί εσύ να μην είδες σε εμένα τα καλά, τα είδαν – όμως – άλλοι και αυτό μου έδειξε πως η αξία ενός ανθρώπου δεν είναι πάντα η σωστή.

Με αγνόησες και αυτό για εμένα ήταν ένα μάθημα ζωής, πως δε χρειάζεται τελικά να εξιδανικεύεις και να προσπαθείς να βρεις έναν άνθρωπο, προκειμένου να είσαι ευτυχισμένος.

Ευτυχισμένος είσαι, όταν ισορροπήσεις μέσα σου, όχι αν κάποιος σου αναγνωρίσει την αξία σου, σε αγαπήσει ή σε αποδέχεται.

Με αγνόησες και μου έδειξες πως τελικά δε χρειάζεται να κρεμιέσαι τόσο πολύ από κανέναν. Δε θα  πρέπει ποτέ να αφήνεις εντελώς την ευτυχία σου,  σε χέρια άλλων ανθρώπων; στο τέλος την αφήνουν, πάντα την αφήνουν..

Με αγνόησες και όλα αυτά που φοβόμουνα για εσένα, βγήκαν αληθινά. Αλλά δεν πειράζει, η ζωή είναι όμορφη με τα καλά της,  και τα άσχημά της.

 Δεν πειράζει, θα υπάρξουν άλλοι που θα εκτιμήσουν το μέσα μου. Μπορεί να με έριξες χαμηλά, τώρα – όμως –  ήρθε η σειρά μου,  να φτάσω ψηλά και να σου δείξω τι έχασες.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.