Mε αγάπη για τους Χρονίως Πασχόντες από το «Ταξίδι Πνοής- Γιώργος Μεσσάλας»

19:12:52,09/11/2019
Γιώργος Μεσσάλας - Φιλάργυρος

O θεατράνθρωπος Γιώργος Μεσσάλας στο έργο “Ο Φιλάργυρος”

Η τέχνη ποιεί ήθος, όταν σέβεται τους συνανθρώπους και οι συντελεστές του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Ταξίδι Πνοής- Γιώργος Μεσσάλας» το δείχνουν μέσα από την  ιδιαίτερη και τιμητική προβολή του έργου τους, που θα γίνει στις 11 το πρωί της  Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 στα πλαίσια των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, στην οδό Αγίας Ζώνης στην Αθήνα. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την παράσταση “Ο επιθεωρητής έρχεται” στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

Άλλωστε, και ο μεγάλος θεατράνθρωπος Γιώργος Μεσσάλας   ποιεί ήθος μαζί με το λαμπερό πνεύμα της τέχνης, αφού  επί ένα έτος αφιερώθηκε στην ψυχαγωγία των ασθενών του Ιδρύματος περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Εκεί  «ανέβαζε»  παραστάσεις, στις οποίες «έπαιζε»  ο ίδιος με πολλούς – γνωστούς συνεργάτες  για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων- Ο επιθεωρητής έρχεται

Απο τα γυρίσματα της ταινίας “Ταξίδι Πνοής – Γιώργος Μεσσάλας” στην παράσταση “Ο επιθεωρητής έρχεται” στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

Η προσπάθεια του Γιώργου Μεσσάλα να φέρει παραστάσεις μεγάλων έργων σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας,  οι οποίοι δεν μπορούν να βρεθούν σε μια θεατρική αίθουσα  και να  προσφέρει λίγη αγάπη, καθώς και χαμόγελο στους περιθαλπόμενους του νοσηλευτηρίου στέφθηκε με  απόλυτη επιτυχία.

Η Ιωάννα Ηλιάδη. Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων με το Γιώργο Μεσσάλα

Η Ιωάννα Ηλιάδη. Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων με το Γιώργο Μεσσάλα

 Δημιούργησε τις συνθήκες  με την αρωγή της Πρόεδρου  Ιωάννας Ηλιάδη και όλου του προσωπικού να προωθήσει τη ιδέα του  θεάτρου και γενικότερα της τέχνης   σε όλους τους χώρους που υπάρχουν Άνθρωποι που χρειάζονται ψυχαγωγία,  αλλά δεν έχουν την πρόσβαση.

Γιώργος Μεσσάλας- Χρήστος Ν. Καρακάσης

Οι Γιώργος Μεσσάλας και Χρήστος Καρακάσης στα γυρίσματα της ταινίας “Ταξίδι Πνοής”

Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ταξίδι πνοής παρακολούθησε αυτές τις διαδρομές και μπόρεσε με την κάμερα να καταγράψει κομμάτια αυτής της πραγματικότητας. Η ταινία ξετυλίγει με ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο την  σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη –  ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία του  Χρήστου Ν. Καρακάση .

Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης, πλαισιωμένη από   τα κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας  σε σύνθεση – ερμηνεία της  Βασιλικής Κάππα. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων, οι οποίοι  έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.

Η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Μεσσάλα στο "Ημερολόγιο ενός Τρελού"

Η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Μεσσάλα στο “Ημερολόγιο ενός Τρελού”

«Η κινηματογράφηση διήρκησε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες , καθώς και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν,  προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη σκηνοθετική πρόθεση και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους,  ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο», σημειώνει ο σκηνοθέτης Χρήστος Ν. Καρακάσης.

Την παραγωγή οργάνωσε η Βασιλική Κάππα.

Το σενάριο έγραψε κι σκηνοθέτησε ο Χρήστος Ν. Καρακάσης , ο οποίος επιμελήθηκε τη φωτογραφία.

Τη φωτογραφία  και τις συμπληρωματικές λήψεις υλοποίησαν οι  Ορέστης Δούρβας -Ορφέας Δούρβας.

Τη μουσική συνέθεσε η Βασιλική Κάππα, η οποία έγραψε τα κείμενα και ενσάρκωσε την ερμηνεία.

Την παραγωγό βοήθησαν οι  Μαρία Κάππα και  Νίκος Ψαλτάκης.

Την παραγωγή υλοποίησε η Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα.

Συνεργάτιδα – συμπαραγωγός ήταν  η Εταιρεία Tickets Tickets.

Το έγχρωμο έργο  διαρκεί 90 λεπτά και διαρκεί 90 λεπτά.

Η προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Ταξίδι Πνοής- Γιώργος Μεσσάλας»  θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου  2019 στα πλαίσια των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, στην οδό Αγίας Ζώνης στην Αθήνα.     

©Typologos.com 2019                                                                                                               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.