Mία νέα «επιδημία» αλληλεγγύης εξαπλώνεται στην Ελλάδα- «Οι Παστίλιες που θεραπεύουν τον πόνο του άλλου»!

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

Mία νέα  «επιδημία» αλληλεγγύης εξαπλώνεται στην Ελλάδα- «Οι Παστίλιες που θεραπεύουν τον πόνο του άλλου»!

Του Νίκου Μόσχοβου, e-mail: nikmoshov@gmail.com


Mία νέα  «επιδημία» αλληλεγγύης εξαπλώνεται στην Ελλάδα κι είναι  «Οι Παστίλιες που θεραπεύουν τον πόνο του άλλου»!

Την πρωτοβουλία ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (φωτογραφία) που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.


Στη συγκεκριμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και υποστήριξης αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της οργάνωσης μαζί με πολλά επώνυμα  πρόσωπα από τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού.

Οι ίδιοι οι γιατροί μίλησαν για μια νέα «ασθένεια» που έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, όπου μετατρέπονται σε «θύματα» οι πληττόμενοι από τις μικρές ή τις  μεγάλες κρίσεις εντός – εκτός της χώρας, αλλά οι υπόλοιποι νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε σε αυτούς και δεν μπορούμε λόγω των οικονομικών δυνατοτήτων μας.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στοχεύουν, λοιπόν, να θεραπεύσουν την ασθένεια με τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Πρόκειται για τον τίτλο μιας μεγάλης  καμπάνιας  που βασίζεται σε ένα κόκκινο κουτί με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι!

Το κουτί θα διατίθεται απ’ όλα  τα φαρμακεία όλης της χώρας  μόλις στην τιμή των  1,60 ευρώ! Τα  έσοδα από τις πωλήσεις  θα  χρηματοδοτούν  απευθείας τα προγράμματα που διεξάγει η  οργάνωση στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Παστίλιες θα αποτελέσουν συγχρόνως και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης –  ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες βιώνουν έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη  βρισκόμενες εντός ή  εκτός των συνόρων.

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους», σημείωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης « Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Χρήστος Χρήστου.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πιστεύουμε ότι το μόνο που μπορεί να δώσει προοπτική στο μέλλον- ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο-  είναι η αλληλοϋποστήριξη ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην απελπισία και στον ανθρώπινο πόνο. Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε αυτή τη μεγάλη – δυναμική εκστρατεία αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα,  που φέρει τον  τίτλο “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”», ανακοίνωσε.

Η εκστρατεία είναι εμπνευσμένη από τη διαφημιστική εταιρεία Germinal/Jorge Martinez, και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Ισπανικό τμήμα της οργάνωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν πρωτοφανές, ενώ η δράση  τιμήθηκε  με βραβεία και διακρίσεις.

Η πρωτοβουλία  στηρίζεται  στο εξής απλό σκεπτικό:

Υπάρχουν εκατοντάδες φάρμακα που μπορούν να απαλύνουν οποιοδήποτε δικό μας πόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε –όμως-  όταν πονάμε για τους άλλους, για όλους εκείνους που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας και υποφέρουν από «ξεχασμένες» ασθένειες σε κάθε γωνιά του κόσμου, πλέον δίπλα και στη δική μας πόρτα;


(Φωτογραφία: Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Σαμαράς επιδεικνύει τις  παστίλιες που θεραπεύουν τον πόνο του άλλου).

Και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με έναν οικονομικό – προσιτό τρόπο σε όλους μας;

«Τα έσοδα από τις “Παστίλιες” θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε μια περίοδο που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ακόμα και στην Ελλάδα.

Μέσα από την εκστρατεία αυτή, θέλουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές με μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι μόνος του», έστειλε το μήνυμα ο κ. Χρήστου.

Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας  είναι ο ηθοποιός,  Άγγελος Αντωνόπουλος, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς στο τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας.  Επίσης, λαμβάνουν μέρος οι  Ευγένιος Τριβιζάς,  Δήμητρα Παπαδοπούλου, Θοδωρής Αθερίδης,  Γιώργος Σαμαράς,   Κωστής Μαραβέγιας,  Μαριέττα Φαφούτη,  Γωγώ Μπρέμπου,  Γιάννης Στάνκογλου,  Μυρτώ Αλικάκη και  πολλοί άλλοι.


O  ηθοποιός και κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας,  Άγγελος Αντωνόπουλος  τόνισε:  «Θα ήθελα να καταθέσω τη συγκίνησή μου.  Έχουμε τις ίδιες αφετηρίες συνείδησης με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αισθάνομαι συντεταγμένος μαζί τους» (φωτογραφία).

Αφιλοκερδώς συμμετέχει η  ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA, που βοήθησε  σημαντικά στο  να κρατηθεί το κόστος παραγωγής και διανομής στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν και οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα  της οργάνωσης.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.

Ακόμα και σήμερα, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί μας επιθυμώντας να βοηθήσουν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Με τις “Παστίλιες” ανταποκρινόμαστε σε αυτή την ανάγκη των συμπολιτών μας, προτείνοντας ουσιαστικά έναν τρόπο,  ώστε με λίγα  να μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Αν λοιπόν, αυτό που σας πονάει είναι ο πόνος των άλλων,  τότε ξεκινήστε άμεσα “θεραπεία” στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, αγοράζοντας Παστίλιες, αλλά και προωθώντας τα μηνύματα της εκστρατείας σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Γιατί όπου υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχουν σύνορα», επισήμανε  ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Γιατροί  Χωρίς Σύνορα»,  Βίλεμ Ντε Γιονγκ.

©Typologos.com 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.