Λιγότερη πίστη, περισσότερη στεναχώρια

Ζητήματα Καρδιάς

Με την Ιωάννα Βασιλειάδου

Αρθρογράφο

20:46:29,12/03/2019
Ιησούς-Σταυρός-Φωτογραφία από Emmanuel Mendez από το Pixabay

Γι’ αυτό ο άνθρωπος θα πρέπει να πιστεύει και να ζητάει συγχώρεση για ο,τιδήποτε κάνει, αλλά, και για την ενδεχόμενη απόστασή του, από το Θεό, όπως αναφέρει η αρθρογράφος Ιωάννα Βασιλειάδου.Φωτογραφία από Emmanuel Mendez από το Pixabay

«Εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται» 
Ματθαίου ιζ’20

Όσο λιγότερη πίστη έχουμε, τόσο περισσότερο στεναχωριόμαστε. Μια από τις σπουδαιότερες ωφέλειες της πίστης είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου από τις πολλές στεναχώριες. Είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι έχουμε κάπου να εναποθέσουμε τα βάσανά  μας, και τις στεναχώριες μας. Όσα κι ό,τι κι αν περνάμε, δε λυγίζουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι ο Κύριος που όλα τα βλέπει κι όλα τα ακούει, δε θα μας αφήσει χωρίς την θεία βοήθεια Του.

Όσο περισσότερο ο άνθρωπος προσπαθεί μόνος του, να αποβάλλει τις στεναχώριες του, χωρίς τη βοήθεια του Πανάγαθου ή με το να Τον αρνείται, τόσο περισσότερο μπερδεύεται στα δίχτυα τους.

Η χαρά ολοένα και σβήνει με αποτέλεσμα τα ψυχικά βάσανά μας,  να αφήνουν εμφανή σημάδια στο σώμα μας. Τα μαλλιά ασπρίζουν, το σώμα αποδυναμώνεται, τα μάτια γίνονται θολά, το πρόσωπο γίνεται χλωμό και το βλέμμα μετατρέπεται σε σκοτεινό. Ο θυμός μαζεύεται, μέχρι  και που ο άνθρωπος καταλήγει σαν ένα άδειο σακί, αξιολύπητο, φουσκωμένο από οργή και άδειο από συνείδηση ή δίψα για ζωή.

Γι’ αυτό ο άνθρωπος  θα πρέπει να πιστεύει και να ζητάει συγχώρεση για ο,τιδήποτε κάνει, αλλά,  και για την ενδεχόμενη απόστασή του,  από το Θεό. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι αμαρτίες του,  όλες συγχωρούνται και επανέρχεται στην πάντοτε ανοιχτή αγκάλη του Πανάγαθου.

 Και αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι η συνείδησή μας, δε μας κατακρίνει πλέον για τις αμαρτίες μας.

Αλλά κι όταν μ’ όλη μας,την καρδιά έχουμε μετανοήσει για τις αμαρτίες μας, και φανερά πράττουμε,  καθώς και ομιλούμε εντελώς αντίθετα από τα λάθη μας.

Άρα το μοναδικό και παντοτινό συμπέρασμα είναι Πίστη και Μόνο Πίστη.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.