Ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα

20:23:24,03/01/2019

Μέσα στο  πρώτο 15ήμερo του Μαρτίου 2019 θα ξεκινήσει  το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα, με διοργανωτή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Το Κυνήγι Τρούφας θα διαρκέσει μέχρι και τον  Οκτώβριο.

Μέσα στα καταπράσινα δάση της περιοχής και κάτω από τη σκιά των Μετέωρων θα «πορευτούν»  τα ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, για να αναζητήσουν  τα μοναδικά υπόγεια και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες.

Όταν εντοπίσουν οι κυνηγοί τα πανάκριβα μανιτάρια, τότε θα π»ροχωρήσουν» στο επόμενο βήμα, που έχουν σχεδιάσει οι διοργανωτές:

Οι έμπειροι σεφ θα μετατρέψουν τις τρούφες  σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απολαμβάνουν μέσα στο δάσος οι συμμετέχοντες. Γι’ αυτό το  λόγο οι διοργανωτές μαζί με τους σεφ έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό μαγειρικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι και 60  μερίδες ταυτόχρονα!

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε  οι επισκέπτες θα  «μεταφερθούν» στο Μουσείο, όπου θα  γνωρίσουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που  εκτίθενται σε αυτό.

Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν  σε μία  γευσιγνωσία 4–5 ειδών μανιταριών, ενώ δύναται να προμηθευτούν και να επιλέξου μεταξύ των 60 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών ή  τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο!

«Πρόκειται για μια μοναδική και ολοκληρωμένη πρόταση, που προσφέρει μία πρωτόγνωρη  εμπειρία για τα ελληνικά δεδομένα. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι την έχουν «αγκαλιάσει»  μεγάλα τουριστικά γραφεία  από την Ελλάδα , καθώς και το εξωτερικό», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Μουσείου  Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου  Μανιταριών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κυνήγι Τρούφας, αλλά και  οι ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες  για συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται  στο τηλέφωνο 24.320 –  24.959 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email:

info@meteoramuseum.gr.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες  δύναται να επισκεφθούν  τις ιστοσελίδες:

www.trufflehunting.net και www.meteoramuseum.gr.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.