Κωνσταντίνος Ζέρβας – Μεγάλο πλήγμα για την ανακύκλωση στην πόλη αποτελεί η καταστροφή του εργοστασίου στη Σίνδο

15:07:00,04/27/2019
Πυροσβέστες- Φωτογραφία από skeeze από το Pixabay

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεςσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε πως η καταστροφή του εργοστασίου στη Σίνδο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ανακύκλωση στην πόλη. Φωτογραφία από skeeze από το Pixabay

«Η καταστροφή του εργοστασίου στη Σίνδο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ανακύκλωση στην πόλη. Εκφράζω την ανησυχία και τον προβληματισμό μου, για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά, που ξέσπασε τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική περιοχή ( ΒΙ.ΠΕ).

 «Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, χωρίς να επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική. Από εκεί και πέρα όμως γεννάται προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην πόλη,  καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατέληγε η μπλε γραμμή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος»,  ανέφερε με νόημα.

Ο κ. Ζέρβας  πραγματοποίησε  σειρά τηλεφωνικών επαφών που  από τις οποίες πληροφορήθηκε πως ήδη επήλθαν επιπτώσεις.

 «Πληροφορήθηκα πως ήδη πηγαίνουν εκεί οχήματα και τα διώχνουν πίσω, καθώς η καταστροφή είναι πλήρης. Το πρόβλημα συνίσταται πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση  και το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν αποδέκτης των ανακυκλώσιμων υλικών από την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά με το άμεσο μέλλον τόνισε ο κ. Ζέρβας πως « θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μία προσωρινή λύση και μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή, αλλά και στη διαλογή των υλικών».

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.