Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Δεν ερχόμαστε, ούτε να γκρεμίσουμε, ούτε να απαξιώσουμε, ούτε να μηδενίσουμε»

00:59:44,06/12/2019
Κωνσταντίνος Ζέρβας

O νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Η πόλη χρειάζεται δουλειά. Δεν ερχόμαστε ούτε να γκρεμίσουμε, ούτε να απαξιώσουμε, ούτε να μηδενίσουμε». Tάδε  έφη ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά  από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς για τη στήριξη τους, για την επιλογή τους.  Στα 9 περίπου χρόνια που βρίσκομαι στα έδρανα αυτής της αίθουσας έμαθα πάρα πολλά. Είδα αποφάσεις να υλοποιούνται και να προχωράει η πόλη μπροστά, να εξελίσσεται, να γίνεται καλύτερη.   Είδα όμως και αποτυχίες και αστοχίες που μας κράτησαν πίσω,  καθώς  και οι δημότες εκφράστηκαν με σαφή τρόπο επάνω σε αυτό.

Οι εκλογές, όμως , είναι πια πίσω μας και με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται απόψε θέλω και από αυτό το βήμα να στείλω ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα σύνθεσης αλλά κυρίως ένα μήνυμα σκληρής δουλειάς», είπε ο  κ. Ζέρβας.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει μπροστά   δήλωσε ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος τα εξής:

«Αρκετά από τα σωρευμένα προβλήματα της πόλης μπορούσαν και μπορούν να λυθούν,  αν εργαστούμε πιο σκληρά, αν εργαστούμε πιο πολύ, αν εργαστούμε με ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, οι σύγχρονες αντιλήψεις.

 Αν εργαστούμε ομαδικότερα, με καταμερισμό έργου και ανάληψη ευθύνης, αν εργαστούμε συστηματικά έχοντας κατά νου ένα στόχο, ένα όραμα που θα μας εμπνέει που θα μας κινητοποιεί.

Και πού υστερήσαμε; Υστερήσαμε δυστυχώς στα ζητήματα καθημερινότητας. Σε ότι αφορά και διαμορφώνει την πραγματικότητα και  τον υλικό κόσμο των κατοίκων αυτής της πόλης. Αυτή η καθημερινότητα είναι δική μου,  προτεραιότητα. Το δημοτικό συμβούλιο και πόσο μάλλον ο δήμαρχος ο ίδιος οφείλει να ακούει τη φωνή της πόλης, τα αιτήματά της».

Εμφανίστηκε, μάλιστα, ενωτικός λέγοντας ότι  «η πόλη χρειάζεται δουλειά. Δεν ερχόμαστε ούτε να γκρεμίσουμε, ούτε να απαξιώσουμε, ούτε να μηδενίσουμε. Η πόλη θα πρέπει να πάει μπροστά, θα πρέπει να γίνει καλύτερη σε όλα και για όλους.

 Όμως,  για να γίνει αυτό η επόμενη διοίκηση  θα πρέπει να έχει συνοχή. Πρέπει να αποφευχθεί η σταδιακή αποδιάρθρωση, οι προσωπικές ατζέντες. Το σύστημα της απλής αναλογικής διαμορφώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου η σύνθεση είναι μονόδρομος.

Αν ίσχυε το παλαιό καθεστώς η επόμενη διοίκηση, η παράταξή μου, θα είχε 31 δημοτικούς συμβούλους. Παρόλα αυτά, πιστέψτε με, ο δήμος θα πορευτεί χωρίς προβλήματα. Η σύνθεση και η συναίνεση θα είναι τα χαρακτηριστικά της επόμενης τετραετίας μέσα σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το κτίριο, σε αυτή την πόλη. Αποτελεί πεποίθησή μου,  πως θα  πρέπει να βελτιωθεί και η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Να εξετάσουμε τρόπους, ώστε οι συνεδριάσεις να είναι ουσιαστικότερες, συντομότερες».

Ο κ. Ζέρβας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άμεσο μέλλον και στην επόμενη διοίκηση.

«Θα κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά μας,και την αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά φιλοδοξούμε να καινοτομήσουμε, να παρέμβουμε σε όλα τα κακώς κείμενα.

Το βράδυ του εκλογικού αποτελέσματος, το βράδυ της δευτέρας Ιουνίου, είχα πλήρη συνείδηση της ευθύνης,  που αναλαμβάνουμε. Είχα πλήρη συνείδηση των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας, καθώς και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημά μας».

«Στόχος μας, είναι να υποσχεθούμε μόνο λύση στα προβλήματα. Στόχος είναι να κινητοποιήσουμε την πόλη να συμμετέχει, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της»,  ήταν τα λόγια του κ. Ζέρβα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.