Κωνσταντίνος Ζέρβας για τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2018 : «Άυλες επιτυχίες αντί πραγματικών αποτελεσμάτων»

23:04:23,07/29/2019
O εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

O εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Άυλες επιτυχίες αντί πραγματικών αποτελεσμάτων» χαρακτήρισε ο εκλεγμένος δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος Ζέρβας τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του 2018 μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.

 «Δεν υπάρχουν επιτυχίες σε αυτά για τα οποία ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνοι – απλά πράγματα, όπως είναι τα  σκουπίδια, το  κυκλοφοριακό,  το  πράσινο, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και τα αδέσποτα.

Εκεί είναι ο μεγάλος αγώνας και το μεγάλο στοίχημα και λυπάμαι,  αλλά μετά από αυτά τα οχτώ χρόνια και οχτώ μήνες, η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής», είπε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι:

 «Κατά την άσκηση των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης έγινε μία στρατηγικά λανθασμένη επιλογή, να μην ασχολείται σοβαρά με την καθημερινότητα. Προσπαθήσατε, πιστεύω πλέον συνειδητά, ως οδό διαφυγής να γεμίσετε το διοικητικό σας,  έργο με μεγαλεπήβολα και μεγαλόπνοα σχέδια, με λαμπερές έννοιες, όπως είναι η  εξωστρέφεια, οι  ανθεκτικές πόλεις, η βιώσιμη αστική κινητικότητα, παραβλέποντας – όμως – τα βασικά. Ένα τέτοιο στρατήγημα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει».

Σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις τόνισε πως «παρουσιάζοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα με τις προηγούμενες χρονιές, έχουμε την αίσθηση  ότι κάποιος έχει σταματήσει το χρόνο».

Αναφερόμενος σε μία σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν την Διοίκηση υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι με όλα αυτά που ακούμε σήμερα στον απολογισμό».

Αιτιολογώντας συνολικά τη στάση του,  είπε πως «δεν έρχομαι εδώ για να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος, απλώς θέλω να τονίσω ποιες ήταν οι αξίες και ποια τα ενδιαφέροντα αυτής της διοίκησης. Και βέβαια δε  θέλω να μηδενίσω τις οποίες θετικές ενέργειες και παρεμβάσεις. Όμως, η εικόνα της πόλης, οι δείκτες ανεργίας, η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών και των επισκεπτών διαψεύδουν την εικόνα ότι όλα πήγαν καλά».

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε ο κ. Ζέρβας  στα ζητήματα του μετρό, του Μουσείου Ολοκαυτώματος, της αξιοποίησης των πόρων από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», των αδιάθετων πόρων από τα ανταποδοτικά τέλη, του δανεισμού, των χώρων που παραχωρήθηκαν από τον Ο.Λ.Θ και δεν αξιοποιούνται, του Ο.Α.Σ.Θ., όπως και των γυάλινων περιπτέρων στη Νέα Παραλία.

Για τις δικές του,  πολιτικές και προγραμματικές προτεραιότητες  είπε χαρακτηριστικά  ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πως «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή θα είναι τελευταία φορά που σε αυτή την αίθουσα και με αυτή τη διαδικασία παρουσιάζεται ένας απολογισμός προθέσεων, αφηρημένων εννοιών και χαμηλής αποτελεσματικότητας.

Θα αγωνιστούμε πρώτα και κύρια για να συμμαζευτεί η πόλη, να γίνει καθαρή, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται ή να επισκέπτεται και να προσκαλεί πολλούς άλλους να έρθουν σε αυτήν. Καθαριότητα, ευταξία, κυκλοφορία, οικονομική δραστηριότητα. Αυτή θα πρέπει να είναι οι στόχοι μας. Πιστεύω βάσιμα και ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον, του χρόνου, σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ποσοτικοποιημένο απολογισμό, με αριθμούς, πίνακες, συγκεκριμένα πράγματα».

©Τypologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.