Κωνσταντίνος Ζέρβας Επίσκεψη στην Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος

21:32:13,02/01/2019
Κωνσταντίνος Ζέρβας - Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τα μέλη της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος

«Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας δεν θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Η πρόσβαση των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα καταστεί δυνατή και  ευχερής», επισήμανε  ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισκέφθηκε την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.  Εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με μέλη του  διοικητικού συμβουλίου  του αθλητικού σωματείου και των επιτροπών της Ένωσης.

Τον κ. Ζέρβα συνόδευαν τα στελέχη της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μάτα Γαλατσάτου, Γιάννης  Κανταράκη και Φάνης Κοντούλης. Στόχος  της επίσκεψης ήταν  η  ενημέρωση και η καταγραφή των αιτημάτων, ώστε να τεθούν στο επίκεντρο της προεκλογικής  συζήτησης.

Κύριο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση ήταν η απουσία επιχορήγησης από την Πολιτεία γεγονός που οδηγεί στην δύσκολη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου που στεγάζει την Ένωση και φιλοξενεί τις δράσεις της. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί σημείο συγκέντρωσης των μελών της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Πέραν αυτού, έγινε εκτενής αναφορά στις δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση,  καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές,  αλλά και στο ζήτημα της διερμηνείας που αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση των κωφών στην αγορά εργασίας, επισημάνθηκε ως βασική αναγκαιότητα η άρση των εμποδίων στην εκπαιδευτική διαδικασία  από την οποία ουσιαστικά είναι αποκλεισμένοι.

Οι εγγενείς αδυναμίες επικοινωνίας και πρόσβασης  των κωφών σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς συνιστούν τροχοπέδη στην ομαλή ένταξή τους, στην οικονομική – κοινωνική ζωή της χώρας, καθώς και της πόλης. Από πλευράς της Ένωσης τέθηκε το ζήτημα ύπαρξης και μόνιμης παρουσίας διερμηνέα στη βασική δομή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του,  ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως πρωταρχική προτεραιότητα του ιδίου και της παράταξης αποτελεί η ίση μεταχείριση όλων των πολιτών.

«Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας, δε  θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Η πρόσβαση των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα καταστεί δυνατή και  ευχερής.

Υπάρχουν τρόποι, υπάρχει θέληση από μέρους μας, υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα και πρακτικές διεθνώς. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια», είπε με νόημα.

 Πιο συγκεκριμένα,  ανέφερε πως «για την εξυπηρέτηση των πολιτών με προβλήματα ακοής, στη διάθεσή τους,  θα υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στις δημοτικές υπηρεσίες που συναλλάσσονται καθημερινά. Θα ανατεθούν αρμοδιότητες σε εντεταλμένο σύμβουλο για τη διαχείριση –  αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την προώθηση της ποιότητας ζωής τους,  και την πλήρη –   ισότιμη ενσωμάτωσή τους, στην κοινωνία της πόλης».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον δήμο στην κατεύθυνση κοινών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων (τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.) αλλά και της συστηματικής προσπάθειας ευαισθητοποίησης – ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ξεχωριστό τμήμα της συνάντησης κατέλαβε η ενημέρωση για τα προβλήματα του αθλητικού σωματείου κωφών που συσχετίζονται με την ανυπαρξία κατάλληλων χώρων άθλησης, την απουσία χρηματοδότησης ανάλογων δράσεων και την αδιαφορία των φορέων ή των δήμων σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.