Κωνσταντίνος Ζέρβας – Εισακούστηκαν οι φωνές μας

19:14:24,02/10/2019
Κωνσταντίνος Ζέρβας

O ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

«Η καταψήφιση του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού  Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Υ)  συνιστά νίκη και δικαίωση της στάσης μου. Επιτέλους εισακούστηκε η λογική και η συγκροτημένη αντιμετώπιση του ζητήματος», ανέφερε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος – υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν  και εργαζόμενοι του Δήμου, αφού το ζήτημα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας απασχολεί και τους ίδιους.

Ο κ. Ζέρβας  υπενθύμισε στο δήμαρχο ότι ο καινούργιος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας που έρχεται,  δεν μειώνει τις διευθύνσεις, αλλά τις αυξάνει.

«Έχετε μείνει ένα οργανισμό πίσω κ. Δήμαρχε όπου είχαν μειωθεί. Είναι καινούργια η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Κοινωνικής Στήριξης και Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, η Διεύθυνση Προμηθειών και Δημοπράτησης Έργων και η Διεύθυνση Τουρισμού. Προσθέτετε τέσσερεις και αφαιρείτε  μία, καταργώντας τη Διεύθυνση του Βαφοπουλείου για την οποία έχει ενστάσεις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση», είπε με νόημα.

Για το ζήτημα της έφεσης για τους συμβασιούχους διευκρίνισε ότι «δεν ήσασταν κατά της έφεσης. Ήμαστε  πέντε άνθρωποι, που βρίσκονται μέσα αυτό το σύμβουλο, ο Ανέστης Τελίδης,  η Στεφανία Τανιμανίδου, η Μαίρη Ακριτίδου, ο Γιώργος Αρβανίτης και εγώ. Εσείς δε θελήσατε να έρθετε ούτε να καταθέσετε στην πειθαρχική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κύριε δήμαρχε».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα τροποποίησης του Ο.Ε.Υ.   ανέφερε  πως έρχεται για τρίτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο.

«Τη μία φορά δε βγαίνανε τα κουκιά, τη δεύτερη φορά πέρασε με το ζόρι και τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απορρίπτει. Βλέπω την ίδια προθυμία από τα  μέλη της συμπολίτευσης, της πλειοψηφίας να υποστηρίξουν τον οργανισμό.

Έχει, όμως, εγγραφεί κανένα μέλος της συμπολίτευσης ή  αντιδήμαρχος να μιλήσει για τον οργανισμό, κύριε πρόεδρε; Όχι! Μπράβο! Κανονικά όφειλαν όλοι οι αντιδήμαρχοι να μιλήσουν για τον οργανισμό , εφόσον το θεωρούν τόσο επαναστατικό που θα φέρει τέτοια βελτίωση στη διοίκηση του δήμου» παρατήρησε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε ότι:

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ελέγχει τη νομιμότητα δεν ελέγχει την σκοπιμότητα. Τη σκοπιμότητα την ελέγχουμε εμείς και την αποτελεσματικότητα την ελέγχουν οι δημότες».

Παρέθεσε, δε,  τους λόγους για τους οποίους καταψηφίζει την πρόταση και που είναι οι εξής:

Καταργείται η υπηρεσία του εθελοντισμού,

Η  πολιτική προστασία δίνεται στο γενικό διευθυντή και δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος,

Δεν αναφέρεται πουθενά λέξη για την καθαριότητα στον καινούργιο οργανισμό , που έρχεται για ψήφιση,

Στα  δύο τμήματα που ασχολούνται με το πράσινο γίνεται σύντμηση σε ένα.

Η διεύθυνση παιδικών σταθμών εξακολουθεί να έχει αρμοδιότητες αδειοδοτήσεων, ενώ δημιουργείται νέα διεύθυνση με αρμοδιότητες που έχουν δοθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιχειρείται να δοθεί στην μητροπολιτική αναπτυξιακή.

Το τμήμα εσωτερικού ελέγχου αναφέρεται στο δήμαρχο και όχι στο δημοτικό συμβούλιο.

Δημιουργείται Τμήμα Προγραμματισμού και Έρευνας Αγοράς,  στο οποίο αντιδρούν οι ίδιες οι υπηρεσίες,

Δημιουργείται γραφείο Υπηρεσιακής Ακεραιότητας.

Αναφερόμενος το Βαφοπούλειο τόνισε πως ο σχεδιασμός γίνεται μη λαμβάνοντας τη  θέληση του κληροδότη, του αείμνηστου Γεώργιου Βαφόπουλου, αλλά είναι μια εμμονή του δημάρχου να καταργήσει τη διεύθυνση του  Βαφοπουλείου, καθώς και πραγματικά δε ξέρει το γιατί.

 «Σε  κάθε περίπτωση βέβαια αυτό που έρχεται λίγους μήνες πριν από τις εκλογές» σχολίασε ο κ. Ζέρβας  και προέτρεψε το δήμαρχο να αποσύρει το σχέδιο για τον Οργανισμό.

 «Αφήστε την επόμενη διοίκηση να φέρει σωστό σχέδιο για τον οργανισμό για να μπορέσει να δουλέψει αποτελεσματικά ο  Δήμος, και οι δημοτικές υπηρεσίες», κατέληξε.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.