Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» στη Θεσσαλονίκη (23/9/2019)

18:17:41,09/21/2019
7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει»

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοηματικών Γλωσσών (23/09/2019), της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/09/2019), των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/09/2019) και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/09/2019)

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» (22-29 Σεπτεμβρίου 2019) «ταξιδεύει»  και στη «νύμφη του Θερμαϊκού», όπου τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δράσεις με διοργανωτές το Δήμο Θεσσαλονίκης, την  Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, και την οικεία  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης. Όλα τα δρώμενα τελούν  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοηματικών Γλωσσών (23/09/2019), της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/09/2019), των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/09/2019) και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/09/2019).

«Ξεκίνησε», δε, από τα Χανιά κι έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επόμενοι σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη, η  Αθήνα, το Λιτόχωρο (Δήμος Δίου-Ολύμπου), το Ναύπλιο, η  Πρέβεζα και η Θάσος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του 7ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» στη Θεσσαλονίκη (23 Σεπτεμβρίου 2019) έχει ως εξής:

16:30     | Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.  Θα τελεστεί Ευχέλαιο και θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ξενάγηση

17:15     | Αρχαιολογικός Χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς.  Εκεί θα γίνει ένας εκπαιδευτικός περίπατος και  μετά θα μετακινηθούν οι συμμετέχοντες  προς το άγαλμα του Βενιζέλου.

17:45     | Άγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί θα δοθούν διατροφικές συμβουλές από την επιστημονική ομάδα ΜediDIATROFI και θα γίνει  ενημέρωση για τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στο  Νομό Θεσσαλονίκης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Αθλητικές Δράσεις

Επίδειξη Ξιφασκίας θα πραγματοποιηθεί   από την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.  Αλέξανδρος, το  Γυμναστικό  Σύλλογο «Αλέξανδρος»  (Θεσσαλονίκης),  τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας και το  Thessaloniki Fencers Club.

Επίδειξη Παγκράτιου Αθλήματος  θα γίνει  από τον Αθλητικό Σύλλογο  Διαβατών  «Ίωνας» και την  Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος.

Επίδειξη Kalisthenics θα πραγματοποιηθεί   από την  Cooperativa VEDOGIOVANNE (Verbania, Italy) στο Πάρκο.

Επίδειξη Parkour θα λάβει χώρα  από την  Cooperativa VEDOGIOVANNE, στο Πάρκο  Verbania, Italy.

Καλλιτεχνικές Δράσεις

Από ένα χορό θα αποδώσουν τα μέλη του Μικρασιατικού  Συλλόγου  Νέας Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ και του  Πολιτιστικού Λαογραφικού  Συλλόγου  Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της  Παράδοσης».

18:30     | Ωδείον Ρωμαϊκής Αγοράς- Θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Μουσικής, Χορού και Θεάτρου

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατά τη  διάρκεια  της βραδιάς Θα αποδοθούν βυζαντινοί ύμνοι και  παραδοσιακά τραγούδια από τη Βυζαντινή Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου  με  υπεύθυνο το Δ. Χριστοδούλου.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Από τη Cooperativa VEDOGIOVANNE (Verbania, Italy)  θα γίνει επίδειξη Kalisthenics  με το Lorenzo Spadazzi.

Από την  Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών θα παρουσιαστεί η χορογραφία «Ροζ Πάνθηρας» με υπεύθυνη την Ελένη Ρίγγα

Από το Κέντρο ΑμεΑ Σωτήρ θα παρουσιαστούν: Η ομάδα δημιουργικού χορού Motus Dare , με υπεύθυνη τη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Νατάσα Δαμασκού, η ομάδα παραδοσιακού χορού  «Νήμα»  με υπεύθυνη τη γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής Λένα Δουδούγκαλα και το  Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας «Το Δέντρο  της Ζωής  από το ψυχολόγος – μουσικοθεραπευτή Τάσο Παπαδόπουλο.

Από τον Πανελλήνιο  Σύλλογο  Συνδρόμου DOWN και το ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Νεαπόλεως – Συκεών

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Τρείς μικρασιάτικους  χορούς θα αποδώσουν τα μέλη του  Μικρασιατικού Συλλόγου  Νέας Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ με χοροδιδάσκαλος τη Φούλη Καραγαβριηλίδου.

Τρεις χορούς της  Μακεδονίας και της Θράκης  θα εκτελέσουν τα μέλη του Πολιτιστικού  Λαογραφικού  Συλλόγου  Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της  Παράδοσης» με χοροδιδάσκαλο  τον  Περικλή  Διαμαντή και  πρόεδρο την  Ελένη Κουντουρά

Αναμνηστικό  νόμισμα, που επιμελήθηκε η εικαστική  καλλιτέχνιδα Λαμπρινή Μποβιάτσου θα απονεμηθεί  τιμής ένεκεν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Την υγειονομική κάλυψη έχει αναλάβει ο  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός [Παράρτημα Θεσσαλονίκης] και τη όλη δράση υποστηρίζει το Διαβαλκανικό Πρόγραμμα POP UP ARTS BALKAN.

Για την πραγματοποίηση  των εκδηλώσεων του  Φεστιβάλ συμπράττουν οι εξής φορείς:

ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π Αλέξανδρος, Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος, Αθλητικός Σύλλογος Διαβατών «’Ιωνας», Ε.Ψ.Υ.Κ.Α, ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνδρόμου Down, Κέντρο ΑμεΑ «Σωτήρ», Βυζαντινή Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της  Παράδοσης», Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ κι Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Συντονιστές του φεστιβάλ είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (BeActive Hellas), ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί  Εν Ροή», το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων, η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.

Υπεύθυνος φορέας συντονισμού  της δικτύωσης των  κωφών είναι η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.