Τι θα πρέπει να κάνουμε, όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης;

00:05:21,10/11/2019
Βυτιοφόρο -Φωτογραφία από Erich Westendarp από το Pixabay

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους καταναλωτές να διερευνήσουν τη δυνατότητα να λάβουν επίδομα θέρμανσης.Φωτογραφία από Erich Westendarp από το Pixabay

Τι θα πρέπει να κάνουμε, όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης; Τις απαντήσεις  για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης έχει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι οι εξής:

1.Δε  επιτρέπεται να παραλαμβάνουν το πετρέλαιο  όσα άτομα δε γνωρίζουν τη διαδικασία, με την οποία θα πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Κατά τη διάρκεια της παραλαβής καλό είναι να παραβρίσκονται περισσότερα από ένα άτομα.

2.Δε θα πρέπει να  εμπιστευτούν οι παρευρισκόμενοι το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής της οικοδομής, αλλά να  χρησιμοποιήσουν το δικό τους, μέτρο.

3.Δεν παραλαμβάνεται  βιαστικά το πετρέλαιο και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας προς αποφυγή ατυχημάτων, καθώς  και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση – διαρροή πετρελαίου).

4.Να μη δέχονται οι καταναλωτές να πληρώσουν, εάν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής – πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από το νόμο  (όπως είναι το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του πελάτη,  η ποσότητα, η προ-μέτρηση και η  επιμέτρηση,  ηώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση σημειώνονται  οι  λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

5.Μετά από έρευνα ή ενημέρωση θα πρέπει οι καταναλωτές να συγκρίνουν τις αναγραφόμενες τιμές, στα πρατήρια της περιοχής τους. (Τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε εμφανείς φωτεινές πινακίδες στους καταναλωτές).

6.Θα πρέπει οι καταναλωτές  να ξέρουν να υπολογίζουν με ακρίβεια  πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν  σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθει ο καταναλωτής ακριβώς  πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής, θα πρέπει να  πολλαπλασιάσει  το μήκος (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1  = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες  παραδειγματικές διαστάσεις αφορούν στις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.

7.Υπό την παρουσία του βυτιοφορέα θα  πρέπει να μετρηθεί  το ύψος του πετρελαίου, που έχει η δεξαμενή και πριν αρχίσει η παράδοση, καθώς και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται εύκολα  με μια ευθύγραμμη – μεταλλική βέργα και ένα μέτρο. Η βέργα θα πρέπει να  μπαίνει  κάθετα στη δεξαμενή. Ύστερα οι καταναλωτές θα πρέπει να βγάζουμε τη βέργα και να  μετρούν  το ύψος  μέχρι και  το σημείο, που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, που βρίσκεται  μέσα στη δεξαμενή.

8.Οι καταναλωτές θα πρέπει να απαιτούν από το μεταφορέα να γράψει στην απόδειξη παραλαβής και το ύψος, που μέτρησαν με  τη βέργα πριν, καθώς  και μετά από  την παράδοση,. Το πετρέλαιο, που παρελήφθη,  μπορεί  να το υπολογιστεί,   εφόσον  πολλαπλασιαστεί το ύψος του πετρελαίου, το οποίο  προστέθηκε στη δεξαμενή  με τα λίτρα χωρητικότητας ανά εκατοστό. Αν π.χ. η δεξαμενή  είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο  πριν από την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά εκ  της  παραλαβής, τότε  προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα  με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα  ανά εκατοστό ύψους παρελήφθησαν  60×25=1500 λίτρα πετρέλαιο.

9.Ο καταναλωτής  θα πρέπει να δίνει τα ίδια στοιχεία να αναγράφονται για το τιμολόγιο, με αυτά που έκανε αίτηση για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μην χάσει την επιδότηση.

10.Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και επομένως εξοικονόμηση χρημάτων. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση είναι το χρονικό διάστημα, που ακολουθεί αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή τον Απρίλιο και το Μάιο. Η περίοδος αυτή ενδείκνυνται  για τη  συντήρης,  ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά τη διάρκεια της  καλοκαιρινής  περιόδου κι οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.

Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθάνονται  άνετα όσοι βρίσκονται ή διαμένουν σε ένα χώρο. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας θα πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, καθιστικό: 19-20°C και υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως είναι  η Θεσσαλονίκη,  ακόμη κι ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία της τάξης του 6% πσε πετρέλαιο.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι καταναλωτές- καταναλώτριες να  απευθύνονται  στο ΚΕ.Π.ΚΑ. στο  τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 2310-23.33.33 κατά τις ώρες 9 το πρωί – 2.30 το μεσημέρι.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους καταναλωτές να διερευνήσουν τη δυνατότητα να λάβουν επίδομα θέρμανσης.

©Τypologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.