Κεντρική ομιλία Χάρη Αηδονόπουλου και Συνέργειας στην Τούμπα

17:52:08,05/11/2019

Λογότυπο συνέργειας

Την κεντρική ομιλία του, θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια # Πρώτα η Πόλη μας» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας

Την κεντρική ομιλία του, θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια # Πρώτα η Πόλη μας» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, όπου  θα αναλυθεί  το πρόγραμμα και θα παρουσιαστούν όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης, που είναι δυναμικά, ενεργά και δραστήρια πρόσωπα της πόλης.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook βρίσκεται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/events/443898463063850/ .

O  επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια # Πρώτα η Πόλη μας» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος

O επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια # Πρώτα η Πόλη μας» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες,  στα βασικά στοιχεία του προγράμματος συγκαταλέγονται και τα εξής:

Καθαριότητα

– Υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας και του διαχωρισμού των απορριμμάτων, που σημαίνει εξοικονόμηση πόρων και άρα μείωση των ανταποδοτικών τελών.

–   Διαλογή αποβλήτων στην πηγή από ξενοδοχεία, εστιατόρια, φοιτητική λέσχη  και λαϊκές αγορές, για κομποστοποίηση, καθώς και ανακύκλωση με ειδικό κωδικό διαχείρισης αποβλήτων.

– Χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών,  ώστε να συμπίπτουν οι ώρες εναπόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Κυκλοφοριακό – στάθμευση

– Χώροι για στάθμευση περιμετρικά της αγοράς της  κάθε δημοτικής κοινότητας (έχουν εντοπισθεί ήδη ) για μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

– Δημοτική συγκοινωνία σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

– Απελευθέρωση κάθε μη απαραίτητου εργοταξίου  για το μετρό  και την  απόδοσή του,  για  την προσωρινή στάθμευση δίκυκλων.

– Μέτρα για τη στάθμευση σε συνεννόηση με τους κατοίκους και επιχειρηματίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητας  της κάθε περιοχής, χωρίς τις  αυθαίρετες αποφάσεις της Δημοτικής αρχής.

Ποιότητα ζωής

-Συνέργεια Δήμου, Περιφέρειας, Αριστοτελείου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως και του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. για το ριζικό έλεγχο της ρύπανσης.

Ενεργειακή αποτελεσματικότητα όλων των δημοτικών και σχολικών κτιρίων, καθώς  και πράσινες αυλές στα σχολεία.

-Καθιέρωση των Συνεργείων Άμεσης Επέμβασης στους τομείς του Ηλεκτρολογικού, της Καθαριότητας και της Οδοποιίας,  με μεταστάθμευση των ειδικών οχημάτων, όχι πια στα άκρα της πόλης, αλλά τα οποία θα βρίσκονται  σε κομβικά σημεία της.

– Σε συνεργασία με τις σχολές οδηγών θα γίνουν κύκλοι εκμάθησης οδήγησης σε ακραίες καιρικές συνθήκες για την αποφυγή καταστάσεων,  όπως  συνέβη το χειμώνα του 2017.

– Διευθέτηση και διαχείριση του δημόσιου χώρου προς όφελος των δημοτών.

– Απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και κανόνων περί  της ηχορύπανσης.

Ταυτότητα του δημότη για άμεση και διαδικτυακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και παροχές του δήμου.

Κοινωνική Πολιτική

Λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης για την εύρεση εργασίας σε πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Η ίδια  Δημοτική Επιχείρηση  θα βοηθήσει  στην ενίσχυση ειδικά της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

-«Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες», είναι το μότο της παράταξης για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε κάθε γειτονιά.

-Δημιουργία μικρών χώρων άθλησης και πολιτισμού, με ενίσχυση του φωτισμού σε περιοχές με παραβατικότητα, ως ένα βήμα για την ασφάλεια, καθώς και την ευνομία.

– Στήριξη των φορέων αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων μέσω των  συν-διοργανώσεων αθλητικών εκδηλώσεων με το δήμο.

-Οι δράσεις πολιτισμού σε κάθε γειτονιά  «ζωντανεύουν» την πόλη των 23 αιώνων ζωής, που φιλοξένησε ανθρώπους κάθε θρησκείας και γένους χωρίς πρόβλημα.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία θα ακουστούν από τον κ. Αηδονόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, τα οποία είναι ενεργά και δυναμικά μέλη της κοινωνίας της  Θεσσαλονίκης.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.