Καταναλώνω, για να είμαι ευτυχισμένος

Οι σκέψεις  της Μαρίας

Με τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφο

22:53:54,11/29/2019
Γυναίκα σε ψώνια- Φωτογραφία από gonghuimin468 από το Pixabay

H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τον καταναλωτικό παροξυσμό.Φωτογραφία από gonghuimin468 από το Pixabay

Η Black Friday είναι μία ημέρα στην οποία προκαλείται παροξυσμός σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, καθώς έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις όποια συσκευή επιθυμείς με μεγάλη έκπτωση. Οι διαφημίσεις δίνουν και παίρνουν και  η τηλεόραση στο θυμίζει συνέχεια,  ενώ παντού στο διαδίκτυο διαβάζεις για τη «μεγάλη ημέρα».

Πάντοτε, αυτή η ημέρα, με έβαζε σε σκέψεις: Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι λαχταράνε να έρθει μία ημέρα,  στην οποία θα αποκτήσουν επιτέλους, τις ηλεκτρονικές συσκευές που τόσο πολύ επιθυμούν.

Η προσκόλληση στην κατανάλωση και διάφορα υλικά προϊόντα, ίσως να κρύβει και μία άλλη ανάγκη του ανθρώπου: Την ανάγκη που έχει ο ίδιος μέσω της κατανάλωσης υλικών πραγμάτων, να αισθανθεί ευτυχισμένος. Μέσα σε έναν κόσμο σκληρό που δεν εκδηλώνει με μεγάλη ευκολία τα συναισθήματά του και είναι ψυχρός, προσπαθώ να καλύψω το συναισθηματικό κενό μου,  μέσα από την απόκτηση υλικών πραγμάτων.

Ξεχάσαμε να ζούμε, ξεχάσαμε να είμαστε κοντά στη φύση και να αντλούμε χαρά από τα μικρά, καθώς και καθημερινά πράγματα. Κολλήσαμε σε τεχνητά πράγματα – όλοι μας, και για εμένα το γράφω.

Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σε ισορροπία με το μέσα του. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος, ο  οποίος είναι πραγματικά χαρούμενος και βιώνει εσωτερική γαλήνη.

Εννοείται πως τα υλικά πράγματα δεν τα απορρίπτουμε απόλυτα από τη ζωή μας. Όμως, δεν τα αφήνουμε να κυριαρχούν κι  ούτε να γεμίζουν τα εσωτερικά κενά μας.

Γεμίζω την ψυχή μου, διότι μόνον έτσι θα αισθανθώ ουσιαστικά ελεύθερος και χαρούμενος.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.