Κάρτα αλληλεγγύης δημιουργεί ο δήμος Βόλβης

18:43:23,01/02/2019
Καρδιά- χέρια - αλληλεγγύη

Kάρτα αλληλεγύης για μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων δημιουργεί ο Δήμος Βόλβης

Κάρτα Αλληλεγγύης για τους πολίτες με κοινωνικές  παροχές  και εκπτώσεις – προσφορές επιχειρήσεων θεσπίζει ο δήμος Βόλβης, καθώς η μια από τις πρώτες ενέργειες για την έναρξη της νέας χρονιάς είναι  συμβολικά η συγκεκριμένη με σκοπό την  ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων.

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να αρχίσει και  η εκστρατεία ενημέρωσης στην τοπική αγορά για την προσέλκυση επιχειρήσεων, που θα παρέχουν εκπτώσεις και κοινωνικές παροχές προς τους κατόχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης» του δήμου Βόλβης.

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης  συνεδρίασε  στις 19 Δεκεμβρίου 2018, οπότε  αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση της ειδικής αυτής κάρτας, η οποία θα συνδέεται με σειρά κοινωνικών παροχών, υπηρεσιών και εκπτώσεων.

Δικαιούχοι θα είναι –   εκτός των απόρων –  και όσοι πολίτες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, θα πρέπει  να έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ (για μοναχικό άτομο) έως και 11.000 ευρώ (για 4μελή οικογένεια). Η συγκεκριμένη κάρτα θα δοθεί χωρίς περιορισμό εισοδήματος στους  ανασφάλιστους υπερήλικες και  στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ θα περιλαμβάνει και τα εξαρτώμενα μέλη των δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων,  στους δικαιούχους από το δήμο Βόλβης θα  παρέχονται τα εξής:

Χορήγηση δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου σε όλες τις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δωρεάν συμμετοχή στα αθλητικά δημοτικά προγράμματα.

Απαλλαγή τροφείων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα των δημοτικών μουσικών σχολών και στις λουτροθεραπείες των Λουτρών Νέας Απολλωνίας.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις του δήμου Βόλβης θα κληθούν να παρέχουν εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες ή άλλες παροχές στους δικαιούχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης».

Στη  συγκεκριμένη δράση αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας με δήλωσή του.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος,  γιατί το 2019 στο δήμο Βόλβης αρχίζει με μια δράση αλληλεγγύης. Η δημιουργία της Κάρτας Αλληλεγγύης, μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε το πνεύμα συντροφικότητας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στους πολίτες. Οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες μας, θα αισθανθούν ότι οι συνάνθρωποι τους,  προσφέρουν έμπρακτα. Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά όσους υποφέρουν, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπορική κίνησή τους», δήλωσε ο κ. Λιάμας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι πάροχοι κοινωνικών υπηρεσιών να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους συμμετοχής τους,στην κοινωνική δράση της Κάρτας Αλληλεγγύης Δήμου Βόλβης.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.