Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την ισότητα


14:25:03,01/19/2019
Πίνακας

Η φιάλη της Absolut έχει υπάρξει, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το επίκεντρο εκατοντάδων συνεργασιών με καλλιτέχνες, σχεδιαστές, φωτογράφους και δημιουργούς, από τους Haring και Britto μέχρι και τη Mickalene Thomas

Παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την ισότητα  και ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχών την Πέμπτη 31η Ιανουαρίου 2019 διοργανώνει η Absolut, η οποία με αφετηρία το 1985  συνεργάζεται  με εκατοντάδες από τους πιο τολμηρούς και διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου.

Τώρα ο διαγωνισμός έχει έναν υψηλό στόχο: Στο να ανακαλύψει τον  επόμενο Haring, Britto ή Thomas. Η όλη προσπάθεια απευθύνεται σε καλλιτέχνες ή σχεδιαστές, που θέλουν να ξεκινήσουν ή να απογειώσουν την καριέρα τους, αφού θα εμφανιστούν σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, την  οποία βλέπουν οι κορυφαίοι καλλιτέχνες του κόσμου. Επίσης, στο νικητή ή στη νικήτρια θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ.

Η κάθε συμμετοχή αξιολογείται από  μια ομάδα αναγνωρισμένων δημιουργών της κάθε χώρας. Κατά συνέπεια, η κριτική επιτροπή της κάθε χώρας  θα καταλήξει σε μια λίστα αγαπημένων έργων και θα αποφασιστεί ο τοπικός νικητής

Οι νικητές  της κάθε χώρας θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο τελικό και θα κριθούν από την παγκόσμια κριτική επιτροπή.

Οι αξίες του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι οι εξής:

Όλα τα φύλα είναι ίσα

Η ισότητα των φύλων δεν είναι απλά γυναικείο θέμα,  αλλά αποτελεί  ένα θεμελιώδες ανθρώπινο ζήτημα που μας επηρεάζει όλους. Τα δικαιώματά μας, οι ευθύνες και οι ευκαιρίες μας,  δε θα πρέπει ποτέ να εξαρτώνται από το αν γεννιόμαστε άνδρες ή γυναίκες. Αποτελεί δικαίωμα όλων να ζουν ελεύθεροι και ίσοι.

Ανεξαρτήτως καταγωγής, είμαστε όλοι άνθρωποι

Δεν έχει σημασία το αίμα, η φυλή, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ή το χρώμα. Υπάρχουν περισσότερα που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Ανεξάρτητα από το πού είμαστε, θα πρέπει να μοιραζόμαστε τις ομοιότητές μας.  Ταυτόχρονα να γιορτάζουμε τα πράγματα που μας καθιστούν μοναδικούς.

Όλοι θα πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα

H ελευθερία της έκφρασης είναι η θεμελιώδης αρχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ξεχωριστή αξία για ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύουμε ότι κανένας δε  θα  πρέπει να εξαναγκάζεται στη σιωπή και όλοι αξίζουν το δικαίωμα της έκφρασης, με όποιο μέσο επιθυμούν.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέγουν αυτούς που αγαπούν

Οι διοργανωτές του  διαγωνισμού πιστεύουν έντονα σε έναν κόσμο με χρώμα, ποικιλία και αλληλοσεβασμό, καθώς και αυτό είναι κάτι για το οποίο παλεύει η συγκεκριμένη προσπάθεια. Ο καθένας αξίζει να είναι ο εαυτός του, και να αγαπάει αυτόν που επιλέγει.

Τα brands  θα πρέπει να δρουν με βιώσιμο και διαφανή τρόπο

Όλοι έχουν την ευθύνη να ενδιαφερόμαστε για τον πλανήτη Γη  και το περιβάλλον.

Η περίοδος κατάθεσης συμμετοχών  λήγει την Πέμπτη  31 Ιανουαρίου  2019, ενώ ο τοπικός νικητής θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο και ο αντίστοιχος παγκόσμιος τον Μάϊο του ίδιου έτους.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.