Κάλεσμα για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

22:27:58,07/08/2019
4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, μπορούν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του μοναδικού παγκοσμίως σιδηροδρομικού φεστιβάλ σύγχρονου χορού που παρουσιάζεται σε βαγόνια τρένου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρότασή τους έως τις 10 Ιουλίου 2019

Κάλεσμα για συμμετοχή χορογράφων και χορευτών σύγχρονου χορού απευθύνουν  η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η δημιουργός  Τατιάνα Λύγαρη στο 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» που θα  πραγματοποηθεί από την  Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, στην Αθήνα.

«Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του μοναδικού παγκοσμίως σιδηροδρομικού φεστιβάλ σύγχρονου χορού που παρουσιάζεται σε βαγόνια τρένου, καλούνται να υποβάλουν την καλλιτεχνική πρότασή  τους,  έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019», αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Πυρήνας του Φεστιβάλ  “Compartments Dance Project”  είναι το New Wagon,  ένα από τα εννέα βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ, με τα 12 μικρά «διαμερίσματά» του (compartments). Οι χορογράφοι και χορευτές καλούνται να εμπνευστούν από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του απρόσμενου αυτού χώρου για παράσταση  και να δημιουργήσουν εκεί τις προσωπικές τους performances (σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών).

Μέσα στο αντισυμβατικό αυτό σκηνικό περιβάλλον καταργείται η παραδοσιακή σχέση του θεατή με τον performer, ενώ ερεθίζεται η φαντασία και δημιουργούνται πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού που επαναπροσδιορίζουν το κινησιολογικό στοιχείο.

Οι κινήσεις υπερβαίνουν κάθε κλασικό κανόνα θέασης και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία παράστασης  για τους θεατές, καθώς και για τους καλλιτέχνες. Πηγή έμπνευσης των performances αποτελούν τα  θέματα και οι  έννοιες που περικλείουν κάθε μορφής «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά και πιο προσωπικές ή υπαρξιακές «διαδρομές».

Η  15ήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ προσφέρει μία δημιουργική και καρποφόρα όσμωση μεταξύ των καλλιτεχνών . Παράλληλα,  αποτελεί αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο στο Ρουφ και έναυσμα για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Οι προτάσεις αξιολογούνται σε σχέση με την πρωτοτυπία στην παρουσίαση του θέματος, την ευφάνταστη χρήση του χώρου, τη διάδραση με το κοινό, τη μείξη άλλων τεχνών ή της τεχνολογίας, καθώς  και του ικανού αριθμού ερμηνευτών της κάθε ομάδας.

Οι χορευτικές performances φιλοξενούνται φέτος και στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας αλλά και στα υπόλοιπα βαγόνια, το Cargo-Wagon, καθώς  και σε κάθε  γωνιά της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου που η δημιουργικότητα μπορεί να οδηγήσει τα βήματα των χορευτών.

Όλες οι performances παρουσιάζονται καθημερινά, σε ώρα επιλογής της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, μεταξύ  τις 7.30 το απόγευμα και  τις 11 το βράδυ  από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι- ενδιαφερόμενες  μπορούν να αποστείλουν την πρότασή τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενα projects),βιογραφικά συντελεστών-συμμετεχόντων συνοδευόμενα από φωτογραφίες και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως και  τις 10 Ιουλίου 2019).

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί την 14η Ιουλίου 2019.

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης  210 –92.37.076,  στο  fax 210 –92.40.108 και στο email: theater@totrenostorouf.gr

H ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:

https://totrenostorouf.gr/gr/theater/dance-project-2019/

Το χρονολόγιο του Φεστιβάλ στο Facebook:

https://www.facebook.com/FestivalCompartmentsDanceProjectYoungArtists/

©Τypologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.