Ποτέ δεν αξιοποιήθηκε το πρωτόκολλο Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Καλαμαριάς


18:24:34,03/09/2019
«Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» - Εκδήλωση Τουρισμός

Οι έξι βασικοί άξονες τουριστικής πολιτικής κι ανάπτυξης της περιοχής παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά»

«Στο συρτάρι έμεινε» το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμαριάς και του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής που υπογράφηκε το 2015 , με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» και υποψήφιος δήμαρχος Άρης Τεμεκενίδης μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και φορέων – συλλόγων κατοίκων στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τεμεκενίδης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία οράματος, σχεδιασμού και δράσεων της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Κατόπιν, μίλησε η επιχειρηματίας του χώρου της γαστρονομίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ντίνα Τέρτση, παρουσίασε αναλυτικά τους  έξι βασικούς άξονες τουριστικής πολιτικής:

Δημιουργία γραφείου τουριστικής ανάπτυξης.

Ενεργοποίηση του  πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας.

Ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης στους επαγγελματίες της Καλαμαριάς.

Ανάδειξη των  μνημείων και  σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος στην Καλαμαριά.

Αξιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος Προσφυγικού  Ελληνισμού.

Δημιουργία ειδικών τουριστικών προϊόντων και αξιοποίηση των ακινήτωνπόρων της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ (Δημοτική  Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς).

Στην  εκδήλωση προβλήθηκε  βιντεοσκοπημένη  τοποθέτηση   από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που εφάρμοσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά  τη διάρκεια των  τελευταίων  ετών. Ο κ. Πέγκας είπε πως η Καλαμαριά έχει όλες τις προϋποθέσεις ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης.

Μετά από  τις εισηγήσεις και την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης, ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των συλλόγων κατοίκων της Καλαμαριάς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Τεμεκενίδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά στον περαιτέρω εμπλουτισμό των προτάσεων περί τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμαριάς.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά»  Αλέξανδρος Γκαντώνας, φοιτητής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ραδιοφωνικός παραγωγός σε γνωστό διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.