Πρόγνωση Καιρού για το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019


01:04:43,01/12/2019
αετός στη βροχή

Tο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές


Tο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά –  ημιορεινά,  οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές κυρίως στην Κεντρική Στερεά και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο, θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά και στα βόρεια.

Στα  νότια της χώρας θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις  εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα μέρη από βόρειες διευθύνσεις  με την ίδια ένταση και στα πελάγη θα φτάσουν  τοπικά στα 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα πέσει, ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 

Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα βελτιωθεί ο καιρός. Τοπικά θα είναι περιορισμένη ορατότητα στη Δυτική Μακεδονία το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από τους – 2 έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια –  παραθαλάσσια  θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες  πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές.Θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από  τους 4 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι  4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα  εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια –  παραθαλάσσια  θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα σημειωθούν  χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά ( με ενδεικτικό υψόμετρο από τα 400 μέτρα και στη Πελοπόννησο από τα 1000 μέτρα). Αυτές  κατά τόπους θα είναι πυκνές κυρίως στη Νότια Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και τη Βόρεια Πελοπόννησο. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι  στα βόρεια  θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως  5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά  στα 7 μποφόρ. Στα νότια θα φυσήξουν οι αέρηδες  από νότιες διευθύνσεις εντάσεως  4 με 5, οι οποίοι  γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς της τάξης των  6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα είναι από τους -1 έως  και στους 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, θα μετρηθεί  η μέγιστη κατά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες  πιθανώς θα είναι  πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς της τάξης των 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους  10 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι στα βόρεια  θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί  έντασης 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν  νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα «δείξει» από τους 11 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια  θα είναι η θερμοκρασία κατά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα  υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια –  παραθαλάσσια  θα  σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.  Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 800 μέτρα).Βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα παρατηρηθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης  5 με 6 μποφόρ  και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά θα φτάσουν στα  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 4 έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά –ημιορεινά, αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από τους 0 έως και τους 6 βαθμούς Κελσίου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις, που θα «φέρουν» τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως  και τους 12 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.