Κ. Ζέρβας «Θα πολεμήσω να αλλάξει εικόνα η Θεσσαλονίκη»

19:30:46,02/06/2019
Κωνσταντίνος Ζέρβας - Χρήσρος Καραγιαννόπουλος

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (δεξιά), με το δημοσιογράφο Χρήστο Καραγιαννόπουλο στο πάνελ της συνέντευξης τύπου

«Θα πολεμήσω για να μην περάσουν αυτές οι εκλογές, χωρίς να γίνει κάτι για τη Θεσσαλονίκη. Από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, τον Σεπτέμβριο, μέχρι και  τα Χριστούγεννα η πόλη θα αλλάξει εικόνα».

Είναι τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνου Ζέρβα στη συνέντευξη τύπου, που έδωσε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ( Ε.Σ.Η.Ε.Μ – Θ).

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως  Βασικός προβληματισμός των δημοτών είναι πως μέχρι και  τώρα στην προεκλογική περίοδο απουσιάζει η πόλη και τα προβλήματά της, από το  δημόσιο διάλογο κι  από τον λόγο των υποψήφιων δημάρχων λέγοντας ότι «108 ημέρες πριν από  τις κάλπες και αν εξαιρέσει κανείς την δική μας,  προσπάθεια, κανένας άλλος δεν έχει καταθέσει μία προγραμματική πρόταση, ένα σκαρίφημα έστω σχεδίου για την επόμενη ημέρα».

Μάλιστα, ότι ορισμένους τους βολεύει η αναπαραγωγή του κομματικού ανταγωνισμού και θέλουν να μετατρέψουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο σε κοινοβούλιο. «Μη έχοντας ασχοληθεί ποτέ στη ζωή τους, σοβαρά με τα ζητήματα της πόλης, βολεύονται πίσω από τις κομματικές ταμπέλες», άφησε την έμμεση αιχμή ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παρατήρησε, πως δεν  νοείται να φτάσουν οι εκλογές  που θα αναδείξουν νέα διοίκηση χωρίς να έχει γίνει ένας εκτενής διάλογος για τα εξής θέματα: καθαριότητα, μετακινήσεις – μεταφορές – κυκλοφοριακό, αστικές αναπλάσεις – δημόσιος χώρος, μεγάλες υποδομές, οικονομική ανάπτυξη (τουρισμός –  επενδύσεις – θέσεις εργασίας), σύνδεση με τα πανεπιστήμια, ασφάλεια, κοινωνική πολιτική, σχολική στέγη, αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταναστευτικό, εκσυγχρονισμός και αποδοτικότητα διοίκησης, πράσινο, πολιτισμός, καθώς  και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Δεν ενδιαφέρομαι για άλλα αξιώματα. Δεν βλέπω τη Θεσσαλονίκη ως ένα σκαλοπάτι για μία πολιτική καριέρα στη Βουλή. Δεν θέτω υποψηφιότητα από γινάτι γιατί δεν συμπεριλήφθηκα σε ψηφοδέλτιο κόμματος. Δεν περίμενα τηλέφωνο από κανέναν αρχηγό κόμματος ώστε να κινηθώ», είπε ο κ.Ζέρβας και συμπλήρωσε πως χρειάζεται ένα σφιχτό και πειθαρχημένο σύστημα διοίκησης, με δήμαρχο που θα βρίσκεται στο πόστο του,  από τις 7 το πρωί, θα διοικεί με τους καλύτερους σε διαρκή διαβούλευση με τους  πολίτες και τους  φορείς.

Δεσμεύτηκε, δε, για τη διατήρηση όσων θετικών έχουν γίνει τα τελευταία 8 χρόνια στην πόλη, ενώ ρωτήθηκε για το  ποιο είναι  το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να αλλάξει η εικόνα της πόλης κι απάντησε:

«Αλλαγές θα δούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων, την 1η Σεπτεμβρίου. Οι τομείς που είναι σημαντικοί,  όπως η καθαριότητα, η ευταξία και η συντήρηση, γνωρίζω καλά πως μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά έως  και τα Χριστούγεννα του 2019. Το συνολικό πλάνο, έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό, άρα μέσα στο 2020 θα υπάρχει η πρώτη εικόνα για το πώς θα λειτουργήσουν όλοι οι τομείς με τον καλύτερο τρόπο».

Κωνσταντίνος Ζέρβας -νέοι υποψήφιοι

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τους 10 νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που ανακοίνωσε

Χαρακτήρισε,ακόμη,«βαριά ήττα» τη Συμφωνία των Πρεσπών διευκρινίζοντας τα εξής:«Ο επόμενος δήμαρχος, που ελπίζω να είμαι εγώ, προφανώς δε θα ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», αυτό είναι προφανές. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πάρω πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός φορέα, που θα προβάλλει στο εξωτερικό πως ό,τι είναι Μακεδονικό είναι Ελληνικό.Όσοι έχουν μια σύγχυση, θα πρέπει μέσω αυτής της προσπάθειας, στην οποία θα καλέσω όποιον φορέα υπάρχει ώστε να έχουμε μια «δυνατή γροθιά», να πεισθούν ότι ο,τιδήποτε μακεδονικό είναι ελληνικό, ότι Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Για το θέμα του Μετρό είπε πως δικαιώθηκε πλήρως  στο ζήτημα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου. «Είχα προειδοποιήσει πως το έργο θα πήγαινε δέκα χρόνια πίσω με τη συγκεκριμένη επιλογή, που ακολουθήθηκε. Επίσης,  η άμεση σύνδεση του αεροδρομίου με το κέντρο της πόλης είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας», σημείωσε.

Ακόμη, άφησε ανοικτό το θέμα της συζήτησης των θεμάτων της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι: «Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στη σύνθεση. Για να σας πω όμως  από τώρα με ποιον θα συνεργαστώ, προϋποθέτει την ύπαρξη προγραμμάτων. Όταν και αν ακούσουμε τι πρεσβεύουν όλες αυτές οι παρατάξεις, με βάση τα προγράμματά τους, θα κληθούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. Θα επιδιώξω να μιλήσουμε για τα θέματα της πόλης και να δούμε συγγένειες και αντιθέσεις.

Ο κ. Ζέρβας τοποθετήθηκε και για την απόφαση ανέγερσης του νέου γηπέδου του Π.Α.Ο.Κ.

«Είναι διαδεδομένη η πρακτική που έχουν ακολουθήσει κι άλλες ομάδες σε προηγμένες ευρωπαϊκές πόλεις –  γήπεδο στον υφιστάμενο χώρο, εντός του αστικού ιστού. Ένα νέο πρότζεκτ στην πόλη είναι πολύ θετικό. Θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και μια τέτοια σύγχρονη αθλητική εγκατάστασή θα είναι στολίδι.

Θα πρέπει να ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα για τον περιβάλλοντα χώρο και τους κατοίκους. Ο πατέρας μου, Βασίλης Ζέρβας, ήταν αυτός, που εκ μέρους του Α.Σ.  Π.Α.Ο.Κ, είχε τρέξει τη μελέτη για το γήπεδο της Τούμπας στη δεκαετία του 1950. Εύχομαι να εγκαινιάσω ο ίδιος ως δήμαρχος τη Νέα Τούμπα. Το ίδιο βέβαια θα επιθυμούσα για κάθε ομάδα της πόλης.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε πως είναι μια φωτογραφία της στιγμής. «Ο φωτογράφος μπορεί τον άσχημο να τον κάνει όμορφο και το αντίθετο. Μπορεί, όμως, και να κάνει και photoshop. Έχω τελείως διαφορετική εικόνα και από δημοσκοπήσεις που έχω στα χέρια μου,  και από την καθημερινή παρουσία μου, στην πόλη», επισήμανε.

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε 10 νέους υποψηφίους (που προστίθενται στους 27 που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί) και είναι:

  • Δήμητρα Καμπουράκη
  • Αγγελική Κανούλα
  • Δημήτρης Δαγκλής
  • Γιάννης Κανταράκης
  • Γιώργος Καραγκιαούρης
  • Βασίλης Μπαμπούλας
  • Ζώης Νάιδας
  • Παναγιώτης Πλουμίδης
  • Άκης Πούλακας
  • Βασίλης Παλιαδάμος

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.