Ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός John Cleese θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα

21:39:57,03/01/2019

JOHN GLEESE- ATHRENS

Ο John Cleese είναι βραβευμένος ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και παθιασμένος ζωόφιλος

Ο Βρετανός ηθοποιός και ο κωμικός John Cleese αναμένεται να εμφανιστεί με την παράσταση «Τελευταίος χρόνος να με δείτε πριν πεθάνω» στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για την 80η  επέτειο του Βρετανικού Συμβουλίου της Ελλάδος.

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε την  Πέμπτη 28  Φεβρουαρίου 2019  και τα οποία είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα:

https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/john-cleese-live-in-athens-en/ .

Ο John Cleese με λίγα λόγια

Ο John Cleese είναι βραβευμένος  ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και παθιασμένος  ζωόφιλος, ο οποίος γεννήθηκε το 1939 στην Αγγλία.

Μαζί με τους σπουδαίους δημιουργούς Graham Chapter, Terry Gilliam, Eric Idle και Michael Palin δημιούργησε τον θρυλικό θίασο «Monty Python», που γύρισαν  τα φιλμ  «And Now for Something Completely Different» (1971), «Monty Python and the Holy Grail» (1975), «Life of Brian» (1979) και «The Meaning of Life» 1983», τα οποία θεωρούνται ως μια «επιτομή» μεταξύ της κωμωδίας, καθώς και της φιλοσοφίας. Το 1980 απέσπασε το βραβείο BAFTA.

Το 1988 έγραψε το σενάριο  και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία «A Fish Called Wanda» μαζί με τους Jamie Lee Curtis, Kevin Kline και Michael Palin, ενώ γράψει τουλάχιστον 3 βιβλία, που έχουν γίνει best seller.  Επίσης, έχει «δανείσει» τη φωνή του στις ταινίες  «Shrek 2» (2004), «Shrek the Third» (2007)  «Shrek Forever After»(2010), το “Charlotte’s Web” (2006), «Trοlls» και «Elliot the Littlest Reindeer»(2018).

Έχει παίξει σε πολυάριθμες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στις Η.Π.Α. Επίσης, έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη (1999).

Από τον Ιούλιο του 2016 ξεκίνησε  ο John Cleese το δικό του κανάλι του στο You Tube, όπου θα φιλοξενήσει πρωτότυπο υλικό, ενώ  ένας αστεροειδής (9618 JohnCleese)  ονομάστηκε από τους επιστήμονες  προς τιμήν του. Σήμερα ζει στο Λονδίνο.

Το Βρετανικό Συμβούλιο της Ελλάδας

Το Βρετανικό Συμβούλιο είναι ο διεθνής οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για τις πολιτιστικές σχέσεις και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες ειδικά στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της αγγλικής γλώσσας, της εκπαίδευσης, καθώς  και της κοινωνίας των πολιτών. Το Βρετανικό Συμβούλιο λειτουργεί από το 1939 στην Ελλάδα, όπου διατηρεί γραφεία στην Αθήνα  και στη Θεσσαλονίκη.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.