«Ίχνη του εφήμερου»: Ο κατάλογος της μόνιμης έκθεσης κοστουμιών του Κ.Θ.Β.Ε.

16:36:58,12/18/2018
Ίχνη του Εφήμερου- Τάσος Θώμογλου

Κοστούμι του Γιώργου Ανεμογιάννη για την παράσταση του έργου Συρανό Ντε Μπερζεράκ για τον ηθοποιό Διονύση Καλό. Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου

«Ίχνη του εφήμερου», τιτλοφορείται κατάλογος της μόνιμης έκθεσης κοστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) , που θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Βασιλικού Θεάτρου.

 Η έκδοση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό βιβλίο για τους φίλους του θεάτρου,  αλλά και να εμπλουτίσει την περιορισμένη βιβλιογραφία για το θέατρο και την ενδυματολογία στην Ελλάδα.

Στο βιβλίο εμπεριέχεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από φωτογραφίες κοστουμιών,  που «τράβηξε» ο Τάσος Θώμογλου και ζωγραφικές μακέτες.

Περιλαμβάνονται, δε, χαιρετισμοί του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε.  Γιάννη Αναστασάκη και του προέδρου του  διοικητικού συμβουλίου  Άρη Στυλιανού.

Οι αναγνώστες – αναγνώστριες μπορούν να διαβάσουν τα  κείμενα των επιμελητών της έκθεσης, ήτοι:  Της σκηνογράφου – ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου και της αρχιτεκτόνισσας –  μουσειολόγου Βίκυς Κερτεμελίδου, καθώς και της   θεατρολόγου Δηώς Καγγελάρη.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα βιογραφικά σημειώματα  συνολικά 31 ενδυματολόγων και εμπεριέχεται αναλυτικός  κατάλογο όλων των ενδυματολόγων, οι οποίοι – οποίες συνεργάστηκαν με το Κ.Θ.Β.Ε.  στα 57 χρόνια λειτουργίας του. Επίσης, περιέχει αγγλικό επίμετρο.

Οι θεατρόφιλοι μπορούν να το προμηθευτούν τιμή των 10 ευρώ αρχής γενόμενης της 19ης Δεκεμβρίου 2018 από τα βιβλιοπωλεία του Κ.Θ.Β.Ε.

Οι 31 ενδυματολόγοι,  που συμπεριλαμβάνονται,  στον κατάλογο είναι οι εξής:

Γιώργος Ανεμογιάννης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, Ντένη Βαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Ρένα Γεωργιάδου, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Δαμιανός Ζαρίφης, Γιώργος Ζιάκας, Λιλή Κεντάκα, Κλεόβουλος Κλώνης, Γιάννης Κύρου, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Χρήστος Μπρούφας, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Νικολάου, Αγνή Ντούτση, Ιωάννα Παπαντωνίου, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Πάτσας, Νίκος Πετρόπουλος, Νίκος Σαριδάκης, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος και  Σάββας Χαρατσίδης.

Η έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου»  και η εκτύπωση του αντίστοιχου καταλόγου εντάχθηκαν  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020» του  Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ελλάδα (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), καθώς  και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.