Πρόσκληση για συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ με θέμα την αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη

0
133

Πρόσκληση για συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ με θέμα την αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη

20:47:05,08/02/2018
Το πρώτο Φεστιβάλ με τίτλο «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το Δεκέμβρη του 2018

Πρόσκληση συμμετοχής μέχρι και τις  30 Σεπτεμβρίου 2018 σε δημιουργούς απευθύνουν οι διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ με τίτλο «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Διοργανωτές είναι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, ενώ  την πρώτη διοργάνωση υποστηρίζει και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας. Η ιδέα της διοργάνωσης στηρίχθηκε στο αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να εκφράζονται μέσω της τέχνης είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά και ως στόχος της,  τέθηκε η περαιτέρω προώθηση του οράματος σύζευξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την κοινωνία».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ενταχθούν  θεατρικές ή  μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εργαστήρια και ομιλίες ανθρώπων της τέχνης και της διανόησης.

Οι όροι συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι οι ακόλουθοι:

1. ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι ταινίες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη/ ReflectION OF Disability in Art» θα  πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι ταινίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του φεστιβάλ.

β) Η τελική κόπια προβολής να είναι διαθέσιμη σε DCP, Apple ProRes, h264 ή MPEG4.

γ) Αποδεκτά είδη: όλα

δ) Οι ταινίες αυτές θα προβληθούν με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για άτομα με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής [SDH: Subtitles for the Deaf and Ηard-of-Hearing]

2. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Η τελική προθεσμία για την κατάθεση της αίτησης είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2018.

β) Η αίτηση συνοδεύεται από:

Ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας, υπό τις προϋποθέσεις του 1ου Όρου της παρούσας Πρόσκλησης.

Μία φωτογραφία της ταινίας (format: jpeg ή tiff 300*300dpi).

Μία περίληψη της υπόθεσης της ταινίας έως και 150 λέξεις.

Σε περίπτωση υποβολής από μέρους φορέα  επισυνάπτεται και μια  περιγραφή της δράσης του φορέα έως  και 500 λέξεις.

Βιογραφικό του σκηνοθέτη.

 Συμπληρωμένο κατάλογο πληροφοριών ως εξής:

1. έτος παραγωγής, 2.φορμάτ, 3.διάρκεια,4. σκηνοθέτης, 5.παραγωγός, 6. μοντάζ, 7.  μουσική και 8.συντελεστές, με ειδική επισήμανση των εχόντων αναπηρία, η αναπηρία αυτών και η ενασχόλησή τους,με την τέχνη, και αποστέλλεται ή κατατίθεται σε σφραγισμένο φάκελο στο:

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, (Γραφείο Κ-123, 1ος όροφος), Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη και με την ένδειξη:“Για το 1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – ReflectiON OF Disability in Art»”.

Η οργανωτική επιτροπή θα λάβει ειδική μέριμνα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή των αιτήσεων με κάθε τρόπο και την επίλυση των όποιων προβλημάτων που ενδέχεται να ανακύψουν.

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής σημαίνει αυτομάτως την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και αποτελεί υπεύθυνη δήλωση για την αλήθεια,  καθώς  και την ακρίβεια των υποβληθέντων στοιχείων.

Τα αντίγραφα των ταινιών,  που υποβάλλονται, παραμένουν στο αρχείο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η πρόκριση των ταινιών γίνεται από ομάδα ατόμων – ειδικών περί τον κινηματογράφο, τις τέχνες και την ειδική αγωγή.

4. ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα ενημερώσει εγγράφως τους υποβάλλοντες για την τελική επιλογή, τον προγραμματισμό προβολής, κ.λπ..

5.ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα απονείμει τα εξής Βραβεία: Α’ ΒPABEIO, Β’ ΒPABEIO, Γ’ ΒPABEIO.  Τα βραβεία θα προσδιορισθούν το προσεχές διάστημα με νεότερη ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

6. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

α) Ζητήματα δικαιωμάτων και αδειών είναι ευθύνη του εκάστοτε ατόμου που υποβάλλει αίτηση. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δε φέρει καμία ευθύνη επ’ αυτών.

β) Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διατηρεί το δικαίωμα της δημοσίευσης στοιχείων της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων επικοινωνίας του σκηνοθέτη και παραγωγού.

γ) Τα έξοδα αποστολής αίτησης και υλικού προς επιλογή βαρύνουν τον αιτούντα. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναλαμβάνει έξοδα επιστροφής και ασφάλισης του υλικού όσο βρίσκονται στην κατοχή του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Κ-123, 1ος όροφος), Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36,  Θεσσαλονίκη(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-891.437). Ε-mail: rod@uom.gr

Website : http://rodi.uom.gr/

Facebook : https://www.facebook.com/rodifestival/

Twitter: https://twitter.com/rodifestival

Instagram : https://www.instagram.com/rodifestival/

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

fifteen + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.