Ημερίδα Ι.ΜΕΤ.-Σ.Ε.Σ. στη Ρόδο για μεταφορές και Τουρισμό

00:46:48,09/10/2019
Μεταφορές και Τουρισμός- Ημερίδσ- Ρόδος

Ο Διευθυντής του Ι.ΜΕΤ. Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός», στη Ρόδο

Το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό συζητήθηκε στην ημερίδα με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός», που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ρόδο.

Οι  εργασίες  υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του Σ.Ε.Σ. με τίτλο «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020-2030» ενώ πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άλλων τοπικών φορέων. Συμμετείχαν, δε, παράγοντες  των μεταφορών  και του τουρισμού  από την περιοχή, καθώς και πλήθος ενδιαφερομένων.

Την ημερίδα προλόγισαν η αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Σ. και επικεφαλής του εργαστηρίου Οδικής Ασφάλειας του Ι.ΜΕΤ.  Λίλα Γαϊτανίδου και το μέλος  του  διοικητικού συμβουλίου  του Σ.Ε.Σ. – Συντονιστής του Οδοιπορικού Θανάσης Τσιάνος.

Μεταφορές και Τουρισμός- Ημερίδα- Ρόδο

Μέσω των ομιλιών και του διάλογου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση

Ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και αρμόδιων φορέων.

 Μετά από τις ομιλίες  «ακολούθησε» στρογγυλή τράπεζα και ανοιχτή συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του Ι.ΜΕΤ.  Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Μέσω των ομιλιών και του διάλογου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση.

Ακόμη,  αναδείχθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι καλές πρακτικές.

 Συζητήθηκε, δε,  το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό, ώστε οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να παρέχουν σύγχρονες- ασφαλείς και μεταφορικές υπηρεσίες  ή  υποδομές, υψηλών προδιαγραφών, εφόσον εκμεταλλευτούν  τη συνδρομή των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.

Το Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α. (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-Ν.Π.Ι.Δ.)  εδρεύει στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Σήμερα  είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δύο × τρία =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.