Ηγέ ΜΟΝΟΣ

Της Άννας Ζανιδάκη

Αρθρογράφου 

22:21:10,12/05/2019
Γέφυρα- Φωτογραφία από Baek youngsuk από το Pixabay

Μα πάντα ξέρουμε πως σ΄αυτή τη ζωή, αν εμείς οι ίδιο δεν προσπαθήσουμε και δεν παλέψουμε μόνοι μας, με τα θηρία και τις ερινύες που μας κυνηγούνε, κανείς και τίποτα δε θα είναι ικανό ,να αντισταθμίσει και αντιπαραταχθεί στα δικά μας, μέτρα, καθώς και σταθμά. Τάδε έφη η αρθρογράφος Άννα Ζανιδάκη.Φωτογραφία από Baek youngsuk από το Pixabay

Στη ζωή μας, έχουμε μάθει, πως ερχόμαστε μόνοι μας, και μόνοι μας, φυσικά και φεύγουμε.

Μόνοι μας, περνούμε κάθε τι δύσκολο, κάθε τι ανυπόφορο και ανήμπορο.

Μα πάντα ξέρουμε πως σ΄αυτή τη ζωή, αν  εμείς οι ίδιο δεν προσπαθήσουμε και δεν παλέψουμε μόνοι μας, με τα θηρία και τις ερινύες που μας κυνηγούνε, κανείς και τίποτα δε θα είναι ικανό ,να αντισταθμίσει και αντιπαραταχθεί στα δικά μας, μέτρα,καθώς και σταθμά.

Στη ζωή αυτή καλούμαστε και επικαλούμαστε τη Θεία Δύναμη να έρθει και να αγκαλιάσει τη σκέψη μας, να γίνει αρωγός, καθώς και συμπορευτής της.

Θέλουμε και αποζητούμε εκείνη τη γωνιά, που θα κλάψουμε, θα ικετέψουμε, θα παρακαλέσουμε γονυπετείς να σταθούμε απέναντι σε εκείνη τη Μητέρα Όλων μας,  και να ζητήσουμε ,να δεηθούμε τη φιλεύσπλαχνη και απλόχερη τη δική της, προστασία, καθώς και βοήθεια.

Κανείς και τίποτα  δεν είναι σε θέση να δώσει εκείνη την ηρεμία και τη γαλήνη, που μεταλαμπαδεύουν χαρισματικά άτομα – φυσιογνωμίες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν το Λόγο του Θεού, όπου εμείς ανίσχυροι και ευθυνόφοβοι, καταλύουμε, καθώς  και διαλυόμαστε  από τη  μια στιγμή στην άλλη.

ΗγΕ ΜΟΝΟΙ….μιας ζωής, μιας προέλευσης, μιας καταδίκης, ακόμα και δικής μας,ηθελημένης, προκαλούμενης, μα ποτέ άδικης, καθώς και αναίτιας.

Θέλουμε και εντυπωσιάσουμε τον ίδιο μας, τον εαυτό με τις δικές μας – όχι μόνον  ικανότητες και προσμονές – αλλά με εκείνες τις ψυχικές δυνάμεις,που δε ξέραμε καν πως είχαμε ή ότι φέραμε μαζί με τα βάσανα και τις εμπειρίες μας, με τις έννοιες μας, καθώς και με τις ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΤΗΣ .

Μάθαμε να ηγούμαστε και να προηγούμαστε  των δικών μας,ενδιαφερόντων, των δικών μας, στόχων και προβλέψεων, μα πάντα να ηγούμαστε και να καθοδηγούμαστε από κείνες τις πράξεις,  τα σύμβολα, τις  ηγετικές πάντα μορφές, οι οποίες θα δώσουν όχι απλά εκείνο το λιθαράκι, αλλά θα στοιχειοθετήσουν και θα μας στιγματίσουν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ – ΤΗ ΛΑΒΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΑΒΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ..ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΣ ΖΩΗΣ.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.