Η οδός που οδηγεί στη σωτηρία

Ζητήματα Καρδιάς

Με την Ιωάννα Βασιλειάδου

Αρθρογράφο 

17:11:27,12/02/2019
Χέρι-Θεός-Πίστη -Φωτογραφία από Michael Anthony Ingram από το Pixabay

Να καθαρίσουμε την ψυχή μας, από τις αμαρτίες μας, για να έχουμε θέση κοντά στο Θεό. Κοντά στο Θεό όλα είναι καθαρά, αγνά και γνήσια. Aυτό επισημαίνει η αρθρογράφος Ιωάννα Βασιλειάδου. Φωτογραφία από Michael Anthony Ingram από το Pixabay

 

Η αμαρτία είναι μια πνευματική ασθένεια. Γι’ αυτό οι αμαρτωλοί έχουν ανάγκη τη σωτηρία.
Θωμάς Ακινάτης, 1225-1274, Ιταλός Δομινικανός μοναχός και  φιλόσοφος

Ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην σωτηρία είναι ο Πανάγαθος. Πρέπει να ζούμε με το Θεό, με το άγιο θέλημά του,γιατί είμαστε δικοί του. Είμαστε βαπτισμένοι και ανήκουμε, λοιπόν, στην οικογένεια του Θεού, πού λέγεται «Εκκλησία».

Φεύγουμε από το δρόμο του Θεού,πιστεύοντας ότι θα πάμε σε κάτι καλύτερο και πηγαίνουμε τελικά σε πολύ χειρότερο.

 Όπως έκανε ο λαός του Ισραήλ,που εγκατέλειψε το καλύτερο, το άριστο, εγκατέλειψε το Θεό, και πήγε στο χειρότερο στα είδωλα.Έπραξε ανόητα.

Κατά τον προφήτη Ιερεμία είναι ανοησία το να αποστατούμε από το Θεό μας,το δημιουργό μας,και ευεργέτη μας.

Η αποστασία από το Θεό είναι και απιστία,όταν απομακρυνόμαστε από το Θεό και προσκολλόμαστε σε αμαρτωλά πρόσωπα, καθώς και σε πράγματα για να βρούμε τάχα χαρά από αυτά.

Γιατί με το Θεό έχουμε δεθεί στενά, με το βάπτισμά μας,  η ψυχή μας, έγινε νύφη Χριστού. Αλλά ο Θεός,που είναι αγάπη, δε θέλει την τιμωρία μας. Γι’  αυτό μας προτρέπει να μετανοήσουμε μέσω του μυστηρίου της Εξομολογήσεως. Μετάνοια σημαίνει να πονέσουμε για τις αμαρτίες μας,και να τις εξομολογηθούμε.

Να καθαρίσουμε την ψυχή μας,από τις αμαρτίες μας, για να έχουμε θέση κοντά στο Θεό. Κοντά στο Θεό όλα είναι καθαρά, αγνά και γνήσια.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.