Η Γιορτή της Ποίησης

20:23:04,03/15/2019
ποιητικό ημερολόγο- Image by cromaconceptovisual from Pixabay

«Την 21η Μαρτίου γιορτάζουμε την Ποίηση με απαγγελίες ποιημάτων είτε δικά σας ή και αγαπημένων ποιητών σας», ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Σ.Ε.Κ.Β.Ε καλώντας τους δημιουργούς και τους φιλότεχνους να έρθουν στην εκδήλωση.Φωτογραφία: Image by cromaconceptovisual from Pixabay

«Όλοι μαζί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης» με τη γιορτή της Ποίησης, που θα πραγματοποιηθεί από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Ε.Κ.Β.Ε.)  στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της Διεύθυνσης Πολιτισμού στο Κέντρο Μουσικής της Διεύθυνσης  Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης,(οδός Κουντουριώτου 17, απέναντι από το λιμάνι ).

Η εκδήλωση αυτή υλοποιείται από το Σ.Ε.Κ.Β.Ε. εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Φέτος είναι  αφιερωμένη  στο μεγάλο ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο και στη μνήμη του λογοτέχνη Μιχαήλ Μήτρα, στον εμπνευστή της ιδέας αυτής, που ύστερα από  πρότασή του,  καθιερώθηκε στην Ελλάδα,  αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης να γιορτάζεται την 21η  Μαρτίου.

«Η Ποίηση ας είναι για τον καθένα μας,

πνοή ζωής και ελπίδας στην καθημερινότητά μας»

Στη γιορτή θα  λάβει μέρος  το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με ηθοποιούς.  οι οποίοι θα διαβάσουν ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Επίσης, θα λάβουν μέρος  δημιουργοί του λόγου  από την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής του  Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος» και  φοιτητές – μαθητές, οι οποίοι  έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Θα λάβουν μέρος και τα εξής χορωδιακά γκρουπ.

Η  μικτή χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Τ.ΜΕ.Τ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση της  αναπληρώτριας καθηγήτριας Μουσικής Άννας Μαρίας Ρεντζεπέρη—Τσώνου.

Το  γυναικείο φωνητικό σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή  Ηρακλή Παναγόπουλου.

Η  Χορωδία Αρμονία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Α. Κυριακού.

Παράλληλα,  η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και μουσικά από την ερμηνεύτρια – ποιήτρια Ντίνα Παπαϊωάννου που θα  τραγουδήσει κομμάτια γραμμένα από μεγάλους ποιητές, στιχουργούς, καθώς και μουσικούς.

«Την 21η Μαρτίου γιορτάζουμε την Ποίηση με απαγγελίες ποιημάτων είτε δικά σας ή και αγαπημένων ποιητών σας», ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Σ.Ε.Κ.Β.Ε καλώντας τους δημιουργούς και τους φιλότεχνους να έρθουν στην εκδήλωση.

Η είσοδος στη Γιορτή της Ποίησης είναι ελεύθερη.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.