Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ηγεσίας

 Ατάκτως Ειρημένα 

Με την Αναστασία  Αρτεμίου

Ακαδημαϊκό 

18:17:33,10/31/2019
Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay

H ακαδημαϊκός Αναστασία Αρτεμίου γράφει για τους αληθινούς ηγέτες, όπως ήταν ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay

Στο άκουσμα της λέξης ηγέτης, μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα κι  ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Άνθρωποι φωτεινοί, εμπνευσμένοι που επηρέασαν με το λόγο και τις πράξεις τους, την ανθρωπότητα.

Σήμερα, αβασάνιστα πολλοί χρίζονται ή ακόμη χειρότερα αυτοχρίζονται ηγέτες. Οι σημερινοί, λοιπόν, «ηγέτες» είναι κατά κύριο λόγο διεκπεραιωτικοί. Θα έλεγα μοιάζουν πολύ με την καγκελάριο Μέρκελ. Είναι έξυπνοι, ικανοί, αμερόληπτοι, σκληροπυρηνικοί, αλτρουιστικοί και υποεκτιμημένοι.

Δεν θέτουν πρώτα τα εγωιστικά συμφέροντα ή τις ημερήσιες διατάξεις τους, αλλά δίνουν προτεραιότητα σε ό,τι είναι καλό για τους οπαδούς τους.

Δεν είναι ιδιαίτερα χαρισματικοί, αλλά υποτιμημένοι σε σημείο, που είναι αρκετά βαρετοί.

Αλήθεια, έχετε γνωρίσει διευθυντικά στελέχη που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις ομάδες τους; Έχετε δει ένα αφεντικό, που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα; Είστε ίσως ο «ηγέτης» και έχετε παρατηρήσει μια αργή, αλλά σίγουρη αποσύνδεση από την ομάδα σας;

Nobody cares how much you know, until they know how much you care (Theodore Roosevelt)

Αν θέλαμε να αποδώσουμε τα λόγια του Ρούσβελτ με μια λέξη αυτή θα ήταν η εν-συναίσθηση.

Ο ηγέτης οφείλει να είναι σε θέση να εφαρμόσει την επίγνωσή του,  για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και να καταλάβει πώς αυτά τα συναισθήματα επηρεάζουν τις ανάγκες τους,  ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί μαζί τους.

Οι χαρισματικοί ηγέτες δε θα χρησιμοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνά τους,  ούτε θα δουλέψουν στον υπολογιστή τους, όταν ακούνε. Δίνουν πλήρη προσοχή στον ομιλητή μπροστά τους. Άλλωστε, ο καλός γιατρός αφιερώνει το 80% μιας επίσκεψης στο να ακούει τον ασθενή και μόνο το 20% στο να κάνει τη διάγνωση.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι ομιλητικοί άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν ικανοί ηγέτες. Όλα ξεκινούν και σταματούν στο αν οι πολλές λέξεις,  που λέει ένας άνθρωπος είναι γνωστές στα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε να ακούν και πότε να μιλήσουν, και το πιο σημαντικό, τι να πουν, όταν μιλάνε.

Οι  χαρισματικοί ηγέτες είναι συναισθηματικά έξυπνοι. Είναι σε θέση να απομακρυνθούν από τα συναισθήματά τους,και τα άλλα πρόσωπα και να αναλύσουν αυτά τα συναισθήματα με έναν αντικειμενικό τρόπο. Δε θα επιτρέψουν, ωστόσο, στα συναισθήματα των άλλων να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μιας κατάστασης. Ούτε θα βλέπουν συνέχεια εχθρούς φαντάσματα να τους διαβάλλουν και να τους καταδιώκουν.

Οι φωτισμένοι ηγέτες δεν εγείρουν ποτέ λαϊκό δικαστήριο εις βάρος των υφισταμένων τους,  έτοιμοι να τους καταδικάσουν, ούτε τους προβάλλουν τον εαυτό τους, ως το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση.

Εάν το προσωπικό δε σ’ εμπιστεύεται, δεν είσαι ηγέτης.
Είσαι απλώς ένα αφεντικό.  

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια της έλλειψης συναισθηματικής νοημοσύνης στην ηγεσία είναι όταν ένας ηγέτης αναμένει από τα μέλη του προσωπικού να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είμαι βέβαιη ότι έχετε δει καταστάσεις,  όπου οι ηγέτες αναμένουν από τις ομάδες τους,  να εργάζονται πολύ καιρό με συνέπεια, παρόλο που η προσωπική κατάσταση κάθε ατόμου είναι πολύ διαφορετική.

Επάνω απ’ όλα όμως, για να γίνεις ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει όχι μόνο να μπορείς να μπεις στη θέση των άλλων, αλλά και να έχεις περάσει από τη θέση των άλλων. Η χαρισματική προσωπικότητα χτίζεται σιγά σιγά, με την εμπειρία, τα λάθη, τη συνειδητοποίηση αυτών, τις αποτυχίες,  αλλά και τις επιτυχίες, τη χαλιναγώγηση των παθών, την αίσθηση του δικαίου.

Γιατί … για να μπορείς να διοικείς πρέπει πρώτα να μάθεις να διοικείσαι.

 ©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.