Η Ανάσταση της Καρδιάς και του Νου

Του Κωνσταντίνου Νούλα

Ελεύθερου Επαγγελματία – Οικονομολόγου   

Υποψήφιου  Περιφερειακού Σύμβουλου  Καρδίτσας

 Με το  συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη  Κουρέτα – Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

15:40:54,04/26/2019
Κωνσταντίνος Νούλας- Καλό Πάσχα -Καλή Ανάσταση

Οι αναμνήσεις είναι πολλές από κάθε Πάσχα και είναι μοναδικές για όλους.  Το «Χριστός Ανέστη» να ακούγεται στεντόριο, ο ψαλμός να «ανεβαίνει» στα ουράνια και οι άνθρωποι να αγκαλιάζουν  ο ένας τον άλλο, μεταφέροντας  το μήνυμα της αγάπης

Η ζωή έχει μικρές και μεγάλες στιγμές. Κάθε χρόνο, όμως, μια στιγμή είναι ξεχωριστή για κάθε Έλληνα Ορθόδοξο και δεν είναι άλλη από εκείνη, που θα ψαλεί  το «Χριστός Ανέστη» σε κάθε Ιερό Ναό.

Είναι η στιγμή της ελπίδας πως τίποτα δε τελειώνει σε ετούτο τον κόσμο και η ψυχή «ταξιδεύει» αιώνια πλημμυρισμένη από το φως και την αγάπη του Θεού. Κάθε Πάσχα είναι ξεχωριστό και ανεπανάληπτο, γιατί  όλα τα μέλη της οικογένειας βιώνουν τα συναισθήματα  της αγαλλίασης, της ανάτασης, καθώς και  της αγάπης.

Συνάμα το Άγιο Φως σα  φάρος φωτεινός της καρδιάς και του νου μας «οπλίζει» με θάρρος, υπομονή, επιμονή να φροντίσουμε πρώτα και κύρια τα αγαπημένα πρόσωπά  μας, και να αρμενίσουμε σε ήρεμα νερά το καράβι της ζωής.

Κάθε τσούγκρισμα του αυγού φέρνει στο νου χαρούμενες στιγμές: Γέλια, φράσεις και την αίσθηση πως όλα αρχίζουν ξανά.

Την αίσθηση αυτή θα πρέπει να κρατήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σύνεση, προγραμματισμό, σχεδιασμό, επανασχεδιασμό για να καλυτερέψουμε τη ζωή της οικογένειας κι όλων των ανθρώπων.

Οι αναμνήσεις είναι πολλές από κάθε Πάσχα και είναι μοναδικές για όλους.  Το «Χριστός Ανέστη» να ακούγεται στεντόριο, ο ψαλμός να «ανεβαίνει» στα ουράνια και οι άνθρωποι να αγκαλιάζουν  ο ένας τον άλλο, μεταφέροντας  το μήνυμα της αγάπης.

Ύστερα, έρχεται το τσούγκρισμα των αυγών και ακόμη θυμάμαι το χαμόγελο, όταν έσπαγα τα αυγά των μεγαλύτερων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Ακόμη, θυμάμαι κάθε γέλιο των παιδιών μας, όταν τσουγκρίζαμε τα αυγά.

Ακόμη ένα Πάσχα ήρθε και το θαύμα της Ανάστασης θα βιώσουμε σε όλο το μεγαλείο της. Ναι, υπάρχει ακόμη ελπίδα στις καρδιές όλων των ανθρώπων και το Άγιο Φως  τους συντροφεύει πάντοτε στο ταξίδι της ζωής.

Η ζωή θα προχωρήσει μπροστά και το «Χριστός Ανέστη» θα δείχνει το δρόμο. Ας τον περπατήσουμε.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.