«Ημέρα του Φαρμακοποιού» στη Θεσσαλονίκη

14:03:06,10/01/2018
Σκηνή από το εικονικό φαρμακείο του Φ.Σ.Θ

Στα τραπεζάκια ενημέρωσαν οι φαρμακοποιοί τους πολίτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, ευεξίας

Περισσότεροι από 3.000 Θεσσαλονικείς συμμετείχαν  στην πρωτότυπη δράση με τίτλο «Ημέρα του Φαρμακοποιού» που διοργάνωσε ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος  (Φ.Σ.Θ.) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο Λευκό Πύργο.

Οι μικροί και μεγάλοι σε ηλικία περιπατητές επισκέφθηκαν το μεγάλο εικονικό φαρμακείο που στήθηκε στην παραλία της «νύμφης του Θερμαϊκού».

Εκεί, οι  2.000 από αυτούς ενημερώθηκαν από  τους εθελοντές φαρμακοποιούς – μέλη του Φ.Σ.Θ.  για θέματα υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για τη διαχείριση και τη συμμόρφωση στη φαρμακοθεραπεία. Ακόμη, έλαβαν  συμβουλές για ζητήματα,  όπως είναι η διακοπή του  καπνίσματος,  τα γαστρεντερικά προβλήματα, η διάρροια, το κρυολόγημα, η φλεβική νόσος και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Το «παρών» στη δράση έδωσαν εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, οι οποίοι συνεχάρησαν το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πρωτότυπη πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Στόχος της δράσης  ήταν η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου του φαρμακοποιού στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας, στη δημόσια υγεία, δημιούργησε ένα νέο θεσμό για την Ελλάδα, την «Ημέρα Φαρμακοποιού».

Οι πολίτες αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία μας,  και επισκέφτηκαν το εικονικό φαρμακείο που στήθηκε στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο. Στόχος της δράσης μας, ήταν να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως το κέντρο της  παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων.

Ο Έλληνας φαρμακοποιός, χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του, συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.