«Η τελευταία φορά» – Νουβέλα του Βασίλη Κοντογουλίδη

0
73

17:04:05,11/30/2018

Εξώφυλλο νουβέλας "Η τελευταία φορά"
Η ιστορία της νουβέλας “Η τελευταία φορά” του Βασίλη Κοντογουλίδη διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη

Την ιστορία δύο ανθρώπων περιγράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης στην πρώτη νουβέλα του, με τίτλο: «Η τελευταία φορά»  (εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης»), το οποίο παρουσιάζεται στις 7  – 9 το βράδυ της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου  2018 στο συνεδριακό κέντρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι:

Ο Δρ. φιλολογίας – θεολογίας Στέλιος Παπαθανασίου.

Ο συγγραφέας Γιώργος Γκόζης.

Η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτζιου.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Ρέτζιος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τον τραγουδοποιό Γιώργο Οικονόμου.

Η υπόθεση της νουβέλας

Η νουβέλα «Η τελευταία φορά» έχει κεντρικό ήρωα το Στέφανο, ο οποίος είναι πανεπιστημιακός γιατρός – ιδεολόγος που βρίσκεται στην υπηρεσία του συνανθρώπου του, στη Θεσσαλονίκη.

Από ένα θαύμα γεννήθηκε, σ’ ένα θαύμα αποδίδει τη ζωή και τον έρωτα. Η Ελλάδα, που τόσο την αγαπά, τον πληγώνει καθημερινά. Κι ένας έρωτας απ’ αυτούς που   δε λογάριαζε θα του ανατρέψει την καθημερινότητα.

Τρία ολόκληρα χρόνια  μάχης με το ανεκπλήρωτο, με τον πόθο της στιγμής, αλλά και τη μελαγχολία μιας χώρας, που αργοπεθαίνει.

Πρόκειται για μια νουβέλα, που επικεντρώνεται στις ζωές δύο ανθρώπων, οι οποίοι  από την πρώτη στιγμή ξέρουν ότι  δεν μπορούν να είναι μαζί, αλλά δεν αποδέχονται την τελευταία φορά.

Κι όταν αυτή έρχεται, αποκαλύπτονται…..

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Βασίλης Κοντογουλίδης
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κοντογουλίδης

Ο Βασίλης Κοντογουλίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του 4ου Λυκείου και της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1988.

Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ -Θ) και γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, που άνοιξε το δρόμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας στον τόπο.

Λατρεύει το ραδιόφωνο, αγαπά τη γραφή και ταξιδεύει με αυτή.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

five × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.