«Η Μπαγιαντέρα» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα


19:33:22,01/03/2019
BAYADERA by Anna Shakina

H “Mπαγιαντέρα” με την Anna Shakima θα μεταδοθεί απευθείας στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 από τη Μόσχα στο Θέατρο Μουσικής Αθηνών

Κλασσικό στην ιστορία του μπαλέτου θεωρείται το έργο  «Η Μπαγιαντέρα», για την περίφημη σκηνή του «Βασιλείου των Σκιών» και το οποίο θα προβληθεί σε απευθείας δορυφορική μετάδοση στις 5 το απόγευμα της Κυριακής  20 Ιανουαρίου 2019 από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για τη  διάσημη ιστορία αγάπης, θανάτου και εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Ινδία. Την ιστορία  «αφηγείται» χορογραφικά ο «τσάρος του ρωσικού μπαλέτου» Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο οποίος βασίζει το λιμπρέτο   στο αντίστοιχο των Μαριούς Πετιπά και Σεργκέι Κουντέκοφ. Τη μουσική «υπογράφει»  ο Léon Minkus.

«Η Μπαγιαντέρα»

Η χορεύτρια του ναού Νικίγια και ο πολεμιστής Σόλορ ερωτεύονται βαθιά.

Ταυτόχρονα, «πυροδοτούν» μίση και δολοφονικές ίντριγκες, όταν ο Ινδός μαχαραγιάς και η κόρη του,Γκαμζάττι ανακαλύπτουν την απαγορευμένη αγάπη τους…

Ουσιαστικά, διαδραματίζεται  η  τραγική ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα σε μια ιέρεια – χορεύτριας του ναού και σε ένα γενναίο πολεμιστή έως και την τελική λύτρωσή  τους.

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χορός στο Μέγαρο»  και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι, καθώς  και την Pathé Live.

Είναι μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης  σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν διάφορα κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου διαμέσου των δορυφορικών προβολών παραστάσεων  εκ της πρωτεύουσας της Ρωσίας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει άλλες  τρεις  εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: την «Ωραία Κοιμωμένη» (17 Μαρτίου 2019), τη «Χρυσή εποχή» (7 Απριλίου του 2019) και τη «Σουίτα Κάρμεν –  Πετρούσκα» (19 Μαΐου  2019).

«Η Μπαγιαντέρα» («La Bayadère») διαρκεί συνολικά 3 ώρες και 20 λεπτά (με δύο διαλείμματα). Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ και τα μέλη του Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Οι τιμές εισιτηρίων διαμορφώθηκαν ως εξής: Στα 8 ευρώ   (φοιτητές, νέοι ηλικίας έως 25 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία ) και στα  15 ευρώ  (γενική είσοδος).

Τα εισιτήρια πωλούνται από το τηλέφωνο με αριθμό κλήσης  210- 72. 82.333, την ιστοσελίδα  megaron.gr  και απ’ όλα τα καταστήματα Public.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.